Кабинетът не се справя, не може да работи за хората, а се грижи за спасяването на компрометирания имидж на премиера, а не за хората.

Заключенията са от рано тази сутрин на председателя на ПГ на ДПС и кандидат за лидер на Движението Делян Пеевски, който прави извод за управленска безпомощност на кабинета Денков в „отворено писмо“, което разпространява пресцентъра на ДПС.

Според Пеевски, Николай Денков проявява „управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината“.

Пеевски е разтревожен, че четири денонощия бедстват хиляди домакинства, а страната е скована, не работи дори и спешния телефон.

„И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.“

Припомняме, че през уикенда Делян Пеевски предложи да бъде номиниран за премиер и да покаже как се управлява.

Пеевски подкрепи "некоалицията", но предупреди: Нищо не се е успокоило

Пеевски подкрепи „некоалицията“, но предупреди: Нищо не се е успокоило

Той определи днешния вот на недоверие като загуба на време

Пеевски тази сутрин е възмутен от репортажите за учителката, която, блокирана с деца на гара, се обадила на премиера акад. Николай Денков и той помогнал да се излезе от снежния капан. Самата учителка в репортажите изрази недоумение от интереса на медиите, като мнението й е, че има други, доста по-важни новини, които да бъдат съобщени.

Пеевски пита обаче защо Николай Денков не е „упражнил контрол“ спрямо шефа на „Електрохолд“, който му е „близък познат, почти роднина“ и с когото редовно си пиел кафето, така че екипите на ЕРП-то да възстановят електрозахранването в засегнатите райони. Защо Денков не е публикувал този свой личен телефон на сайта на правителството, пита още Пеевски и отговаря сам:

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.“

Изводът на Пеевски е, че това е причината хората на губят доверие в политиците и държавата и всеки започва да се спасява по единично. Именно заради това и се случило нахлуването на човек в офис на енергото, за да приготви храна на децата. И този човек, според Пеевски, е „в пълното си право да изисква грижа от държавата, от правителството и лично от премиера“.

Делян Пеевски не разбира Радините вълнения на Денков

Делян Пеевски не разбира Радините вълнения на Денков

Председателят на ПГ на ДПС застана твърдо зад МВР

Именно заради грижа Делян Пеевски ще се погрижи в парламента да отпадне изискването само за електронни рецепти. Така Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората, по думите му, и ще разреши едно „недомислие на правителството, което застрашава живота и здравето на хората“.

Отвореното писмо на Делян Пеевски завършва с думите: „Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал. Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо.“

Пеевски оракулски към ПП/ДБ: Да четат знаците

Пеевски оракулски към ПП/ДБ: Да четат знаците

Той ги призова да не рушат евроатлантическото общество