„Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици. Това е накратко начинът, по който мога да коментирам всички изявления на БСП и конкретно на Корнелия Нинова“. Това заяви общинският съветник Ваня Григорова пред „Нова телевизия.

Григорова обясни, че няма как да бъде кандидат на БСП, понеже разговорът между нея и Корнелия Нинова стана неприкрит. Според нея Нинова е работила срещу собствените си кандидати по време на местните избори миналата година.

Общинският съветник съветва БСП да спре вътрешнопартийната борба и ако има реални политически цели нека говорят за решенията.

Относно делото за оспорване на резултатите от кметските избори през 2023 г. в София, тя каза, че от експертизата на вещите лица се вижда, че има манипулация в крайния резултат.

Припомняме, че на 26 април делото беше отложено за 7 юни, защото Административният съд назначи допълнителна техническа експертиза относно машинния вот.

Ваня Григорова критикува и Асен Василев и неготово увеличение на пенсиите. По думите й увеличението би довела до тежки финансови проблеми на НОИ и специално на Фонд „Пенсии“. Това се дължи на факта, че не беше увеличен максималният осигурителен доход. „Това не е отговорно политическо поведение“, коментира Григорова.

Също припомняме, че Ваня Григорова и Мая Манолова напуснаха „Левицата“ и двете се регистрираха за участието си за Народно събрание и за изборите за европейски парламент. Григорова ще се яви като независим кандидат.

На фона на това Бойко Борисов, лидер на политическата партия ГЕРБ, каза пред журналисти, че стабилно управление с „Продължаваме промяната“ е невъзможно, но шанс вижда с Ваня Григорова.

БСП критикува Ваня Григорова, като на брифинг на партията на 26 април Георги Свиленски посочи, че в последните дни маските са паднали – първо на Елена Йончева и зависимостта й от ДПС, а след това и на Ваня Григорова и зависимостта й от ГЕРБ.

Без да посочва конкретно на същият брифинг Корнелия Нинова каза, че тя е доволна, че само БСП не скочила в прегръдката на Борисов.