DSC032054

КРАСИМИР КОСЕВ ПРЕДСТАВИ „КНИГА ЗА ПРИЯТЕЛИ“ В НЕСЕБЪР

DSC03171 copy

На 21 май  в зала „Мелсас“ в Несебър изтъкнатият общественик и журналист Красимир Косев представи своята нова книга.

Изданието е по повод  15-тата годишнина  на информационния сайт „Несебър нюз“, който  Косев създаде  през 2004 година.

IMG-fb2d26d72ff19909541a6a21c2e3a07d-VОригинален плакет Красимир Косев получи от кмета на Равда Андон Бакалов

 

На представянето на книгата присъстваха кметът на Община Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев, общински служители,журналисти и граждани.

В началото на срещата авторът благодари на Хари Аристидов – системния оператор създал и поддържащ сайта. Благодарности бяха изказани и към Константин Златаров, чиято е  идеята за издаване на интернет вестник.

 

Текстовете събрани в „Книга за приятели“ са публикации – авторски и коресподентски, намерили място в сайта издаван от Красимир Косев.

Книгата се състои от три раздела: първоаприлски –  съдържащ хумористични и хапливи  текстове, които се публикуват за всеки първи април   от 2007  година насам и  отнасящи се до злободневни теми от живота в общината; вторият раздел на книжката съдържа авторски текстове, които    Косев  определя като изключително важни за себе си, свързани с многообразната му лична и политическа дейност; третият раздел е съставен от  текстове на дългогодишни сътрудници на сайта „Несебър нюз“.

Красимир  Косев изрази своята изключителна благодарност към хората, които през всичките петнадесет години са предоставяли  свои материали напълно безвъзмездно.

Представянето на „Книга за приятели“ продължи с награждаване на автори , сътрудничили на сайта през тези 15 години.

Между тях бяха Васил Киров- дългогодишен кмет на Несебър , Максим Момчилов гл.редактор на вестник „Слънчев бряг“, Мара Момчилова, Любен Манолов- фотограф, Стефан Пейков и Катя Радева от ГЕОПАП,журналистките Юлия Андреева и Дона Митева,Яна Христова,астроложката Валентина Радиева-Маренова и др.

Сред наградените бе кметът на  Несебър Николай Димитров. Грамотата за годишнината му   бе връчена заради усилената дейност на общината през последните дванадесет години, превърнала се в  неизменен и активен източник на положителни новини.

От своя страна кметът   Димитров подари на автора рядко библиографско издание на книга за Несебър с автори арх. Съселов и Жана Чимбулева.

В края на културното събитие,посветено и на празника-24 май,както и на 60-годишнината от създаването на голямата община Несебър,всички наградени и присъстващи получиха уникалната книга с автограф от автора.

Print Friendly

Автор: Пресцентър на община Несебър


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *