1st_Key_visual_Bulgaria(1)

Информационни срещи с гимназисти от бургаска област

Информационни срещи по повод „Европейска седмица на младежта 2024“ се проведоха с гимназисти от бургаска област

 

В периода 12 – 19 април над 200 гимназисти от Созопол, Приморско и Несебър участваха в информационните срещи по повод Европейската седмица на младежта 2024.

Кампанията бе организирана от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и беше част от дейностите на Евродеск мрежата, като целта бе да се достигне и до учениците от по-малките населени места в областта. На тези срещи беше представена информация относно Евродеск мрежата, нейната дейност и цели, относно възможностите, които се предлагат на младите хора в Европа по програма Еразъм +, както и ресурсите, които те могат да ползват, за да намират информация по отношение на доброволчество, младежки обмени, обучение, стажове и др.

Специално внимание беше отделено и на инициативата DiscoverEU, а на фокус бяха и предстоящите избори за Европейски парламент с информация кой, как и кога може да гласува, както и колко е важно младите хора да споделят своите виждания и да дават своя глас. Участниците в срещите активно се включваха в дискусиите и задаваха въпроси.

От месец октомври 2021 г. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ е част от мрежата Евродеск и е една от инфоточките в страната, където експерти предоставят информация и консултации на всички заинтересовани млади хора между 13 г. и 30 г. от града и региона.

Ако искате да опознаете Европа или да участвате в международен обмен за един семестър, да бъдете доброволец в друга европейска страна или да научите за възможностите за международни стажове, екипът на Фондацията ще ви помогне в избора и ще ви даде най-добрите насоки.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *