DSC03171 copy

„Несебър нюз“ стана на 15 години

23-05-2019

 

Дона МИТЕВА

Кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на ОбС Румен Кулев уважиха тържеството, с което сайтът „Несебър – нюз“ отбеляза своята  15-годишнина.

Неговият собственик – 5 мандата общински съветник и председател  на местния  парламент в периода от 1995 до 2007 и от 1999 до 2003  година, Красимир Косев бе организирал изпълнено с много настроение тържество.

В неформална – приятелска обстановка той представи малко издание, посветено на петнадесетте години съществувание на сайта, с подзаглавие  „Книга за приятели“. А онези, дали своя принос за съществуванието му, получиха специални грамоти.

„Когато през март 2004 година стартирах  сайта, не  знаех какво ме очаква като труд, време, разходи, проблеми, технически и законови  изисквания… Сега вече зная“, призна  Косев пред събралите се приятели и благодари на всички, които  го подкрепят.

Първият раздел на книжката съдържа първоаприлски текстове, част от които по думите на автора през годините са му носили и доста неприятности. Един такъв: „Несебър става квартал на Равда“, бе прочетен и в залата и предизвика много смях. Особено много му се зарадва кметът на Равда Андон Бакалов.

В приятелската обстановка и ведро настроение, прекрасно се вписа кметът на общината Николай  Димитров. Той влезе в ролята на фотограф, докато истинският такъв получаваше своята грамота. После стана ясно, че и смяната на ролите не е случайна. Димитров призна, че от доста време уговаря фотографа Любен Манолов да подреди изложба със свои снимки, но той все още не е казал „Да“. Сега, след като кметът направи своя дебют във фотографията, със сигурност е вече с една крачка по-близо и до осъществяване на замислената от него изложба.

Във втората част на книжката са представени авторски текстове на Красимир Косев ,а в третата  текстове на автори, които сътрудничат на сайта, „без да получават хонорари“.

Грамота имаше и за градоначалника Димитров за позитивните новини, които идват от общината през последните години.

„Надявам се моята положителна енергия да стигне до всички вас, а вие да я пренесете сред вашите близки и приятели“, пожела в края на тържеството Косев, подарявайки на всеки по една книжка. Молбата му  бе – всеки един да се подпише на неговия екземпляр, с което да го направи уникален.

Едно прекрасно тържество,посветено на слънчевия празник 24 май,на 60 годишнината на община Несебър и на 125 годишнината на българската журналистика.

 

Print Friendly

Автор: в."Черноморски фар"-Бургас


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *