Отчет от всеки министър за свършеното в неговата сфера от август досега с акцент върху решенията, които са се отразили положително на хората в България. Това поиска премиерът Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет днес.

По думите му „отчетът трябва да бъде разбран дори от 6-годишно дете„. Припомняме, че на едно от последните заседания на кабинета за миналата година премиерът Донев даде думата на ученик, от когото поиска съвети как да се управлява.

Гълъб Донев коментира, че когато са стъпили в длъжност – не са очаквали, че януари 2023 г. още ще са с мандат на временна власт. „Вторият мандат е в ход, краят на нашия мандат наближава, от самото начало работим и решаваме проблемите на хората и спазваме принципите на доброто управление, откритост, отчетност са нашите критерии“, посочи той.

Вчера номинираният от „Продължаваме промяната“ за премиер Николай Денков при втория мандат от президента Румен Радев, като мандатът трябва да се върне изпълнен или неизпълнен в едноседмичен срок. В това време шансовете за правителство намаляват, след като и БСП отстъпи от заявките си за подкрепа на доскорошните си коалиционни партньори. Така другата седмица вече се очаква държавният глава да обяви коя политическа партия ще получи третия мандат.

Преди искането си премиерът отправи новогодишно пожелание към кабинета за мир заради войната в Украйна и за здраве заради пандемията от коронавирус.

„Новата година е време, най-ценният подарък, който можем да получим и трябва да го осмислим с избора си да бъдем добри хора“, коментира Донев. Той се спря на различията, разделителните линии и общата ни съдба и време като народ.

Премиерът пожелава на всички „за общото ни благо като народ да ни водят справедливите решения, на институциите и личният ни избор да постъпваме справедливо, повече хармония и обществени и лични отношения“.

Радев: България отново се обедини, въпреки кризите и предизвикателствата

Радев: България отново се обедини, въпреки кризите и предизвикателствата

Спасението не е на дъното на чашите, а успехът не е късметът в баницата, каза президентът в новогодишното си слово