1 офк_несебър (1)

ОФК Несебър направи равенство 2:2 като гост на Загорец (Нова Загора)

Николай Жечев: Когато играем така, дори и да не сме победили, мога само да кажа – Браво!

ОФК Несебър направи равенство 2:2 като гост на Загорец (Нова Загора) в един от най-интересните двубои от кръга в Югоизточната Трета лига през уикенда. Ето какво каза наставникът пред официалния сайт на клуба:

-Господин Жечев, как ще коментирате двубоя в Нова Загора?
-Стана много хубав и здрав мач. И двата отбора търсеха победата и накрая може би логично завършихме наравно. По мое мнение надиграхме противника, бяхме агресивни – разбира се в границата на допустимото, владеехме ситуацията на терена. Въпреки че не победихме, съм изключително доволен от играта ни. В такива мачове не мога да имам претенции към футболистите! Когато играят по такъв начин, дори и да не спечелят – защото на всеки отбор се случва да не спечели, не мога да им кажа нищо друго освен поздравления.

-Хубавото е, че все пак Несебър стигна до равенството в края на двубоя.
-Радвам се, че момчетата играха наистина да последно. Разбрах, че старши треньорът на Загорец има претенции, че сме изравнили извън добавеното време от съдията, но искам да му припомня, че в това добавено време техен футболист изведнъж легна на терена без никакво съприкосновение и може би не се игра около две минути. Напълно нормално съдията даде една минута повече от вече назначеното добавено време – дори беше малко. Има записи, може да се гледат и да се види всяка една ситуация.

-Домакините имат още претенции към главния рефер?
-Не обичам и не искам да коментирам съдиите – не е в мой стил. Според мен реферът се справи. Да, може би имаше колебливи отсъждания на някои нарушения, но не виждам какви претенции биха могли да имат от противниковия лагер. Аз също мога да имам претенции… Те претендират и за неотсъдена дузпа в тяхна полза, а съдията бе съвсем близо до ситуацията. Вижда се дори, че техният футболист прави фаул, а те искат наказателен удар.

-Съжалявате ли, че не успяхте да спечелите и еднолично да излезете на върха, след като Спартак (Пловдив) също пропусна да спечели?
-Мисля, че 1-2 точки на този етап няма да решат изхода на първенството. Тепърва има още много мачове, не сме играли помежду си трите отбора – ние, Спартак (Пловдив) и Саяна (Хасково), така че все е рано да се правят сметки. Всички отбори още ще грешат, но аз съм много доволен, че тази година първенството е толкова интересно. И в челото на класирането, и долу при изпадащите. Така трябва да бъде.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *