IMG_20170320_135413

Нов несебърски клуб по тенис вече създава шампиони

Млада надежда на несебърския тенис клуб  ще участвува на неофициалното световно първенство до 11 години  (турнира DUD Bowl) през  месец май  в  град Дубровник

 

Анас Маздрашки от тенис клуб „Егалите” гр. Несебър, стана шампион на държавния тенис турнир за момчета до 11 годишна възраст  провел се в началото на месец март в град Пловдив. 35 момчета и 38 момичета се бориха за правото да представляват  България на неофициалното световно първенство за деца до 11 години (турнира DUD Bowl), който ще се проведе в края на месец май в хърватския град Дубровник. Този турнир дава възможност на младите тенисисти да спечелят стипендии за престижните тенис академии на Горан Иванишивич в Хърватска и Ник Болитиери в САЩ.

IMG_20170320_135326  Анас (Нано) започва да тренира тенис на 6 години. От лятото на 2016 година тренира в школата на ТК “Егалите” в гр. Несебър а от месец януари 2017 г. е състезател по тенис към несебърския тенис клуб. Негов личен треньор е Веселка Лазарова ,като от месец насам  негов спаринг-партньор е сестра му Сара Маздрашка  (шампионка на България до 16 години), състезаваща се от 2017 година от името на ТК „Егалите” – Несебър.

Ето какво сподели с нас 10 годишния Анас Маздрашки, за отличното си представяне в Пловдив.

            – Анас, честито първо място.

– Благодаря! Благодаря на майка ми и сестра ми, които работят с мен! Благодаря и на ТК „Егалите” за подкрепата. В полуфинала и финала беше много важно за мен да виждам одобрението на Ники (Николай Когелов – председател на ТК „Егалите”). За мен този турнир беше отлична възможност да си осигуря участие на един от най-силните турнири в света до 11 години и се радвам, че успях.

– В първите два мача ти нямаше никаква съпротива. Как се чувстваш, когато доминираш ярко над съперника?

– Може да е малко странно, но аз не съм доволен и не обичам, когато играя и печеля лесни мачове. Макар, че (смее се) понякога, когато много се вживея, такива драми си заформям, че после се чудя как да се оправям.

– Направи впечатление, че в последните три мача, ставаше все по-тежко?

– Така беше. На четвъртфинала срещу Александър Василев бяхме само на пробиви, но на мен това ми хареса. Взех мача в тайбрек, но аз търсех точно това. А той игра много добре. След това с Рафаел Зард на полуфинал, не успях да вляза в мача и загубих първия сет. Тогава се събудих, както казват треньорите и усещах, че ставам все по-сигурен. Не беше редно при 3:0 за мен в третия сет да направя четири двойни грешки и да му подаря гейма. Но се случи и въпреки това в следващия гейм си затворих мача.

– На финала срещу Давид Славчев ти губеше с 1:4 и 1:3. На противника ти му трябваше само гейм, за да спечели. Как успя да обърнеш мача?

– От началото до края на финала не съм си представял, че ще загубя. Да, той ме водеше много, но това не ме притесни. Стараех се с всяка следваща топка да удрям все по-добре. Накъсах ритъма в най-критичния за мен момент и успях. Давид игра силно и това ми хареса. Мачът беше достоен за финал. Почти два часа и половина. Докато играехме, загубих представа за времето. Истинки се забавлявах. Тук е момента да помоля за извинение тати (Айвар Маздрашки), на когото едва не докарах инфаркт.

– Преди две седмици ти игра полуфинал до 12 г. в Хасково, а сега спечели. Какво ти предстои в следващите месеци?

– Много трябва да работя в тренировките. Имам участия в Държавен турнир в Пловдив(ТК „Албена”), Международен турнир в Добрич(ТК „Изида”), Държавно първенство, после Дубровник. Това е до края на юни, а после ще видим.

– Защо избра тениса?

            – Защото се запалих от кака. Обичах да гледам как играе на турнири и много се радвах, когато побеждаваше и ги печелише.

– Твоят идол в тениса?

– Джокович.

– Мечтаеш ли?

            – О, да! Много и всяка вечер, когато затворя очи.

– Какво има в твоите мечти?

            –  Тенис, голям тенис, пълна зала, в която играя и … печеля…

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *