1 офк_несебър (1)

Николай Жечев: Заслужено сме първи! Гордея се с момчетата, справиха се страхотно

Старши треньорът на Несебър Николай Жечев даде интервю след края на есенния дял от сезона в Югоизточната Трета лига. Нашият отбор е лидер във временното класиране с равни точки с втория Спартак (Пловдив):

-Господин Жечев, оценката ви за есенния дял от сезона, какво успяхте да изпълните и за какво не ви стигна времето или силите?
Доста работа свършихме за тези няколко месеца. А самото класиране показва, че сме работили правилно, след като сме на първо място, разбира се, с равни точки със Спартак Пловдив. Съвсем заслужено сме н първо място в нашата група, защото сме най-силният отбор! А какво не успяхме да направим?! Не успяхме да вкараме повече от създадените голови положения. Ако бяхме го направили, може би интригата щеше да е приключила още сега… на полусезона. Футболистите тренираха добре още от лятната подготовка, след това и по време на сезона. Играха добре, бяхме постоянни, което е много важно. Имахме и добър колектив, с който постигнахме тези резултати. Горд съм с тези момчета и с нашия отбор, поздравявам всички за вложените усилия.

-В един момент имахте и леко колебание в резултатите. Тогава притеснихте ли се, или бяхте наясно за потенциала и силата на отбора ви?
-Знаех, че момчетата са добре подготвени. Няколко пъти вече казвам, че второто полувреме в Съединение бяхме надиграни. Не искам да звучи като оправдание, но тогава имаше умора, защото в продължение на около един месец играхме цикъл сряда/събота. Явно не ни стигнаха силите.

-Как оценявате конкуренцията на останалите ви съперници?
-Изиграхме доста силни мачове и всички отбори срещу нас се представиха добре. В доста от мачовете бяхме затруднени, въпреки че някои тимове се намираха на доста по-задно класиране. Да, може да спечелихме убедително, но на терена не ни беше лесно.

-Бихте ли отличили някой от отбора ви?
-Искам да отлича абсолютно всички! Младите момчета играха на добро ниво и показаха израстване.

-Запазвате ли наличните футболисти и ще има ли нови попълнения?
-Засега запазваме ядрото на отбора. Разбира се, ако има проявен интерес към наши футболисти, ще го дискутираме с ръководството. Както и в посока евентуално да привлечем още няколко млади момчета.

-Не трябва да забравяме, че имахме и няколко отсъстващи по време на шампионата.
-И те са част от гръбнака на отбора. Михаил Георгиев се контузи рано, а той е доста опитен. Липсваха ни Кристиян Парашкевов, както и вратарят Пламен Колев. Ако през втория полусезон всичко е нормално, те ще засилят конкуренцията в тима и ще разполагам с доста по-широк състав. Много се надявам, а и мисля, че трайно контузените момчета, ще се върнат за старта на зимната подготовка.

-На какво ще наблегнете по време на подготовката?
-Искам да подобрим кондиционното си състояние, защото очаквам още по-труден втори полусезон. Има още върху какво да работим тактически и се надявам с предстоящите контроли да натрупаме още игрова практика.

-Каква е целта ви през пролетта?
-Единственото, което искам, е момчетата да бъдат здрави. Ако това е така, не се съмнявам, че ние пак ще завършим на първо място. Познавам отбора, познавам футболистите, познавам и президента Недялко Москов, който ще ни осигури отлични условия за подготовка и за работа по време на втората част от първенството. Така че, ако сме здрави, нямам съмнение в силата на нашия отбор?

-Какво пожелавате на отбора и феновете?
-На момчетата, на ръководството и на феновете пожелавам весели празници. Да бъдат здрави и през новата година да има повече усмивки.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *