/ община Стара Загора
F1000070-copyПроф. д-р Иван Божков, дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет, бе избран за Почетен гражданин на Стара Загора.

Общинските съветници гласуваха тайно по време на септемврийската сесия и избираха между три предложения-Силвия Томова – художествен ръководител на Балетната трупа на Държавна опера Стара Загора, Десислава Стефанова, която е създател и ръководител на Лондонския български хор за народни песни и бившия ректор на ТрУ проф. д-р Иван Божков.

От гласувалите 49 заседатели, 45 решиха званието тази година да бъде връчено на проф. Божков.

Номинацията за него дойде от  доц. д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и проф. ИванСтанков – председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет и се връчва по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври.

Иван Божков е депутат от БСП в 7 Велико народно събрание, избран на мажоритарен принцип от Стара Загора. Дългогодишен общински съветник в Община Стара Загора от БСП и Коалиция за България. Председател на Общинския съвет в Стара Загора в периода 19992003.
…………………………………………………………………………
Проф.д-р Иван Божков е и член на УС на Националната асоциация на председатели на общински съвети .Той има  голям принос за нейните постижения вече 20 години.
Всички ние от НАПОС сърдечно го поздравяваме със заслуженото признание на община Стара Загора,където беше общински съветник и председател на общинския съвет !
Красимир Косев-Председател на УС на НАПОС
………………………………………………
*Заглавието е на редакцията!