IMG-026f4efbc9a67233aea08ca2b8316cbf-V (1)

Черноморските общини Каварна и Аврен са финалисти за престижни строителни награди

 
Връчват златните статуетки на LUXURY Property AWARDS на 1 октомври в Пловдив
 

Приносът на местната власт в развитието на благоустройството ще бъде отличен XI-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021, съобщава агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Престижният форум за най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се състои на 1 октомври 2021. Сцена на събитието ще бъде най-високият пловдивски хотел – емблематичният парк-хотел Санкт Петербург.
Екипът на новия кмет на община Каварна –
 Елена Балтаджиева,  успя само за две години да възстанови щетите от предходното управление, което остави задължения за 3 500 000 лв и изпълни редица проекти, финансирани по различни програми.

Изградени и ремонтирани са улични мрежи в селата на общината, реконструирани са общински пътища, както и водопроводната система в населени места на Община Каварна- с. Видно, с. Септемврийци, с. Българево и с. Белгун.
Извършена е рекултивация на депо за отпадъци в Каварна, както и улична канализация, допълнително осветление в морска зона, облагородяване на инфраструктура около Спортна зона в града, приключени са обекти и изпълнение на зони за отдих и игри в селата Септемврийци, Белгун, Топола, Хаджи Димитър, Селце, Българево, Видно, Свети Никола и гр. Каварна.
Сред финалистите е и малката община Аврен с реализирани проекти за улична, пътна и спортна инфраструктура през 2021 г.
 Сред тях е „Проектиране, авторски надзор и изпълнение на строеж за основен ремонт на общински път, в участъка от жп прелез Царевци до Граница общ. (Аврен-Провадия)-Житница, с дължина 1941,83 м. Стойността на инвестицията е 382 800 лева с ДДС. Изградена е сигурна, комфортна и безопасна инфраструктурна среда на пътуващите, и удовлетворени потребностите на населението за подобряване условията на живот и мобилност.
Също така рехабилитация на част от уличната мрежа на с. Бенковски, Община Аврен, с приблизителна дължина 1 056 м“. Стойност на инвестицията 807 360 лв. с ДДС. 
Дъбравино (1)Изградени и възстановени елементи на уличната инфраструктура включващи пет улици на територията на с. Бенковски, обособени в квартал. Осигурена е нова достъпна сигурна инфраструктурна на едно от бързо развиващите се села на територията на общината. Направени са проекти на спортни зони, както и  ремонт, реконструкцията и преустройството на спортните площадки на открито.
Общо инвестициите за периода януари – септември 2021 г. са в размер на 2 447 354 лв.
По време на церемонията ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството,  Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др. Повече информация тук:    http://www.vipcompr.com
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *