980x551_1554468050

Астролог Валентина Маренова:Главното астрологично събитие за месец април е ретроградният Меркурий

                                    Прогноза за месец април 2024 г.

Главното астрологично събитие за месец април е ретроградният Меркурий. Още на 2 април планетата на комуникацията „тръгва назад“, но ден преди това тя е в статично положение. Което означава, че действието започва от 1-ви април. Всичко, което сме решили да задействаме е добре да отложим за май. Не е добра идея да стартираме нови начинания, да подписваме договори, да правим големи покупки. Можем да обмисляме и подготвяме бъдещи проекти, но не и да ги започваме.

Въпреки ретроградния Меркурий обаче април няма да е лишен от интензивност. Дори и да съветвам да не предприемаме излишни действия, не означава, че няма да бъдем въвлечени в такива. Очакванията са за период, в който ще имаме много ситуации и искаме или не, ще трябва да се справяме с тях. Причината за това е, че почти всички планети са разположени в само 4 зодикални знака – Овен, Телец, Риби и Водолей. Добрата новина, че между планетите няма кой знае какви напрегнати аспекти и дори да сме затупани с ангажименти, ще се справим с всичко, което съдбата ни предложи.

Едно от най-значимите звездни събития през април е Пълното слънчевото затъмнение на 8 април в 21,17 часа бг време. От територията на България няма да се наблюдава. Което е добре за нас българите. Ще се вижда от териториите на САЩ, Канада, Южна Америка – там се очакват промени с дългосрочни последствия. Не толкова драматични, защото аспектите между планетите при затъмнението не са напрегнати.

На 25 март беше лунното затъмнение, което обозначава периода на т.нар. коридор на затъмненията – между 25 март и 8 април. Усещането е, че сме въвлечени в потока, плуваме по течението и се опитваме да поемем въздух. Движим се по инерция и понякога не можем да си обясним ситуациите, през които преминаваме.
Слънчевото затъмнение е при новолуние, но точно на това новолуние не е препоръчително да се започват нови начинания.

Ето и някои от главните астрологични събития през април:
– От началото на месеца до 18 април планетата на действието Марс е в съвпад със Сатурн. Сатурн е спирачка и това ограничава решителността и забавя дейности, изискващи незабавни действия. Все едно нямам как да продължим напред. Обстоятелствата налагат забавяне и отлагане. Ограничаване на личната воля и инициатива. До края на месеца Марс е в Риби – слабо положение, което още засилва усещането за стопирано действие.

– На 5 април Венера влиза в Овен, а това засилва емоциите. Чувствата стават силни и страстни, а реакциите резки, почти необмислени. В личен план се засилва ревността.

-Юпитер съвпад Уран в Телец – този аспект дава ръст, развитие и положителни промени в бъдещето. Една изключително ползотворна енергия, която оказва глобално влияние – на икономическата, социалната и политическата обстановка в света. Благоприятната тенденция се подкрепя и от Сатурн, той дава онази стабилност, от която всяка промяна се нуждае, за да устои на времето. Точният съвпад на Юпитер с Уран е на 21 април и може да заложи началото на нов етап. Развитие в сферата на технологиите и иновациите, с една по-добра визия за бъдещето.

– На 20 април Слънцето прави преход от Овен в Телец, който е символ на практичността и търсене на стабилност. Засилва желанието за устойчивост, но това може да се реализира едва в края на месеца, когато Меркурий стане директен. Планирането и подготовката сега, ще доведат до големи позитивни промени в бъдеще, защото още в началото на май Слънцето ще достигне Юпитер и Уран.

– На 24 април е Пълнолунието по оста Телец-Скорпион. Засилва темите за финансовата стабилност чрез трансформации. Търсене на начини за повишаване на доходите чрез пасивни източници.

Месецът се очаква да е наситен – и емоционално, и събитийно, но не и напрегнат.
Съветът ми е да приемаме това, което ни предлага живота с повече мъдрост и много любов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *