smart

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ РАВДА В РОЛЯТА НА „РАСТИТЕЛНИ ДЕТЕКТИВИ НА ДАРВИН”

 

smart

smart

Учениците от 4 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Равда с класен ръководител Марина Янкова, продължават с ентусиазъм работата си по проекта „Големият лов на растенията”, независимо от обстановката и условията.

Дни преди преминаване в онлайн обучение, четвъртокласниците проявиха своите „детективски” умения, като обходиха маршрута от сградата на училището до парк Равда, с цел наблюдение и обследване на растителни видове.

Поставената задача зарадва изключително много малчуганите, защото така предвиденото мероприятие беше предпоставка и за разходка, отдих и спорт сред природата.

По своя път до парка и в самия парк, учениците наблюдаваха освен растителните видове, поведението и на постоянните обитатели край морето – гларусите. След като приключиха „мисията” си, оставиха храна за зимуващите птички на обособените за това места.

IMG-31c0531d9e56edae76132fb302540872-V (1)Следващата задача на учениците беше да направят проучване за професията на агронома и с какво се занимава агрономът в растениевъдна ферма, а също и да направят скица на жизнен цикъл на растение от района. Тази задача се наложи да бъде изпълнена в домашни условия, но и тук „растителните детективи” се справиха отлично. За своето проучване учениците вложиха творчество и креативност – изготвиха информационни табла, направиха рисунки, хербарий, а един от учениците дори изготви мултимедийна презентация по темата.

Поздравления за всички участници, които преминаха в 3 поредни години през етапите на „Колекционери”, „Изследователи”, „Детективи” и при всичките си „мисии” подхождаха отговорно, за което бяха отличени високо с международен Сертификат от „Еко училища Toyota – биоразнообразие” за изключителен принос към проекта и публикация  в световния сайт Exposure.

Проектът „Големият лов на растения” е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe (www.toyotafund.eu) и  Фондацията за екологично образование (www.fee.global), като в България той се управлява за поредна година от Българско Движение „Син флаг” ( http://www.blueflag.bg ).

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *