IMG_9632

Наградиха несебърски журналисти и фотографи

На 12 юли 2019 г. в клуба на Общинска организация Русофили-Несебър се проведе скромно тържество. Поканени бяха представители на вестник „Слънчев бряг”,сайта“ Несебър-нюз “  Максим Момчилов и  Красимир Косев, както и фотографите Олег Козир и Любен Желязков.

Вестник „Слънчев бряг” и сайта“ Несебър-нюз“ от години отразяват редовно дейността на сдружението. Особено внимание те отделиха  на изпълнението на Проекта „Езикът на Пушкин – свят без граници”, съфинансиран от Фонд „Соработничество” под егидата на РПЦ.

Този проект имаше за цел да популяризира изучаването на руски език сред учениците в Несебър, Обзор и Слънчев бряг,  да разкрие богатството на руската култура и изкуство по повод на 220-годишнината от рождението на колоса на руската поезия и основоположника на съвременния руски език А.С.Пушкин.

Известните несебърски  медии информираха редовно своите читатели с провежданите меропрития, отделяха дължимото място за труда на преподавателите по руски език Ирена Божилова, Ваня Тенева и Краси Христова, на доброволната дейност на университетския преподавател Татяна Кабанова, организирала групи за изучаване на руски език сред служителите на ВиК, Пощата и Общинския съвет.

Журналистите  информираха своите многобройни читатели  за честването на Деня на победата, за 140-годишнината от откриване на първия руски манастир Св.Спас, за дарителската кампания по набиране на книги на руски език за библиотеката на организацията.

Отразини бяха беседите на Татяна Кабанова за живота и творчеството на А.С.Пушкин, на Елена Хвалинская за любовта и жизнения път на И.С.Тургенев, за руската живопис от Марина Матлина и др.

Публикациите нямаше да постигнат желания ефект без великолепните снимки, правени от фотографите Любен Манолов и Олег Козир за всяко едно събитие. Те илюстрираха и всички публикации от  страниците на Фейсбук.

За своята дейност в популяризиране на мероприята по проекта „Езикът на Пушкин – свят без граници” Максим Момчилов, Красимир Косев, Любен Желязков и Олег Козир бяха наградени с грамоти, плакет и юбилейна значка „А.С.Пушкин – 6.6.1799 – 10.2.1837”.

Наградите бяха връчени от председателя на Управителния съвет на Сдружение Русофили-Несебър и ръководител на Проекта – Христо Николов/на снимката/.

С този знак на внимание не се слага край на работата по своевременно информиране на читателите на медиите за всичко, което Общинска организация Русофили-Несебър прави, за да развива социалните и културни връзки между българския и руския народ и да  активизира изучаването на езика на Пушкин, подпомагайки преподавателите и учениците в практическото усвояване на близкия до всеки българин език.

Наградите са израз на благодарност за приноса на тези медии в успешната реализация на Проекта „Езикът на Пушкин – свят без граници”.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *