768x432к56464кщ

Слънчев бряг – най-евтин за алкохолен туризъм на британците

Слънчев бряг - най-евтин за алкохолен туризъм на британците

Това показва изследване на британската компания „Пост офис“

Българският курорт Слънчев бряг предлага най-евтини напитки и храна в сравнение с още 14 дестинации, предпочитани от британците за лятна почивка. Най-евтино излиза лятната ваканция в турския Мармарис, където храната и напитките са по-скъпи, но за сметка на цените на плажните принадлежности и атракциите на плажа. Това показва изследване на британската компания „Пост офис“. Според него най-скъпо излиза почивката в Ница, Франция, а най-много разходи за храна и напитки ще имат туристите в Соренто, Италия.

Според британската компания Слънчев бряг предлага най-добра сделка за лятна почивка, тъй като основните разходи на туристите са за пиене и храна. „Семействата харчат средно по 336 паунда в ресторанти, барове и магазини. Единственото място, където лесно могат да намалят този разход, е Слънчев бряг, България, където цените са с 14% по-ниски в сравнение с миналото лято, и това прави тази дестинация най-бюджетната“, пише в изследването.

Според него бутилка бира в Слънчев бряг струва 0,72 паунда, чаша вино – 1,21 паунда, а семеен обяд или вечеря за четирима излиза 28,51 паунда. Така средният разход, който включва и чаша кафе и безалкохолна напитка, е 32,13 паунда. Четири пъти по-скъпо излизат същите неща в Соренто и Ница където напитките и храната са най-скъпи. Британският таблоид „Сън“ използва данните на „Пост офис“, за да препоръча Слънчев бряг като най-евтината дестинация за алкохолен туризъм.

Изследването на британската компания показва, че най-евтино излиза ходенето на плаж в турския курорт Мармарис. Средната цена там е 34,39 паунда и включва купуването на плажни принадлежности, цената за шезлонг и чадър на ивицата, на слънцезащитен крем, репелент, сладолед, както и на водни атракции като водно колело и теглене с надуваем банан. На плажа в Слънчев бряг разходите за тези неща са почти 50 паунда. Разликата с Мармарис идва основно от по-скъпите у нас принадлежности за плуване като маска и шнорхел, от цената за чадър, който е безплатен в Турция, както и от доста по-скъпите плажни атракции.

На фона на всичко това тече поредният скандал в туризма ни. Случката с грубо поведение на хотелиер с израелски туристи в Слънчев бряг направи страната водеща новина по телевизиите в Израел. Българските власти се задействаха няколко дни след инцидента. Това стана, след като израелските телевизии разпространиха клипа с „гостоприемното“ посрещане на туристите в морския ни курорт. И така управителят на хотел „Бест Уестърн Плюс Премиум Ин“ бе задържан. Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че грубо отношение към туристите е недопустимо – независимо от ситуацията.

Междувременно пък от Българската асоциация на заведенията се заканиха да заведат дело за обида и на Валери Симеонов. От организацията обявиха за недопустимо изказване на Симеонов в петък миналата седмица, в което собствениците на заведения са наречени „разбойници, които чрез разбойничество  са натрупали една пещера богатства“, „група нарушители“,  „забогатяващи от здравето на хората“. Нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни, заявиха от организацията.

Print Friendly

Автор: БСТВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *