1(35)

Малки коледари наричаха при кмета на Свети Влас

 

12(2)Малки коледари от детска градина „Делфинче“ в Свети Влас наричаха за здраве, берекет, успешна и благодатна Нова година кмета на града Иван Николов. Облечени в народни носии, с калпаци с наниз от пуканки и геги в ръце, малчуганите изпълниха залата на кметството с надежда и коледно настроение. Добрите гости поздравиха кмета и екипа му с коледни пожелания, народни песни, стихове и наричания. Момчета и момичета от детската градина представиха автентичен спектакъл и обичаи свързани с Коледа.

 

„Убеден съм, че с чистата енергия, която носят малчуганите, предстоящата годината ще е мирна и добра, изпълнена с оптимизъм и сбъднати желания“, каза Николов и благодари на децата за оказаната чест, за добрите пожелания и за настроението, което внесоха в залата. Той поздрави и възпитателите им за това, че съхраняват традициите и ги предават на децата.

 

На финала на тържеството всяко дете получи лично от кмета коледна къщичка с вкусни лакомства. Николов им пожела най-красивата Коледа и много подаръци под елхата.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *