OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ИМАТ ПРАВО ДА ПИТАТ

 

Депозираните питания се  предават незабавно на лицата към които са отправени за подготовка на отговор

                                                                                             

Още на второто заседание на новоизбрания общински съвет в Несебър по предложение на председателя на работната група Пейко Янков единодушно бе приет Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.Правилникат бе публикуван на 23.11.2015  в официалния сайт на Общинския съвет, а в мотивите за неговото приемане се изтъкна, че всички заинтересовани лица в 14-дневен срок могат да изразят мнения, предложения и препоръки по него.

В допълнителните и заключителни разпоредби се визира, че  правилникът е приет с решение №.6 от протокол № 2/17.11.2015 и  влиза в сила от деня на приемането му като се отменя правилника, приет с решение №7 на Общинския съвет от протокол № 2 /16.11.2011.

Съгласно чл.74(1) след приключване на заседанието на Общинския съвет в продължение на един час гражданите могат да отправят питания и  предложения от  компетентността на Общинския съвет, кмета на Общината и кметовете на кметства, представляващи обществен интерес .

Питанията обаче трябва да са конкретно  формулирани и да не съдържат становища и коментари по съществото на поставения  въпрос, както и обвинения или лични нападки към адресата и трети лица.Те не могат да се отнасят за въпроси,  извън компетенциите на общинските съветници, кмета на общината или кметовете на кметства.

Редът за отправяне на питания  е регламентиран в чл.75. Гражданите,  желаещи да  отправят питане по реда на чл. 74 ал.1 , трябва да са депозирали предварително  в канцеларията на Общинския съвет текста на питането в два екземпляра в срок  до 10 дни преди датата на предстоящата сесия.

Още тогава бе указано е, че депозираните питания се  предават незабавно на лицата към които са отправени за подготовка на отговор. Жителите на общинта имат право да питат, но към днешна дата  регламентирани въпроси не са били отправяни писмено до действащия правилник.

Максим МОМЧИЛОВ

Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет-Несебър можете да прочетете ТУК

                                                                  

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *