CAM00556

„Ден на отворени врати “ в РУ на МВР-Несебър

На  04.11.2016 год. в РУ на МВР в Несебър се проведе  „Ден на отворени врати” ,посветен на празника на Полицията- 8 ноември.

В полицейското управление на Несебър дойдоха  ученици от 2, 3  и 4-ти клас на ОУ „Св. Св.  Кирил и Методий”- с. Равда.

Учениците посетиха местата за снемане на дактилоскопни отпечатъци, помещенията за полицейско задържане за срок от 24 часа, стаята за предоставяне на полицейска закрила, полицейския клуб и залатата , използвана за разпознаване на заподозрени лица.

При проведената интересна беседа с полицейските служители,  учениците се запознаха с дейността на служителите в РУ на МВР в Несебър, помощните средства на полицаите  и  случаите, в които  те се използват.С голямо внимание и инерес ученицито научиха особените правила за малолетните и непълнолетните, предвидени в Наказателния кодекс и ЗБППМН .Децата  получиха компетентен отговор на многобройните си въпроси във връзка с разискваните теми.

„Денят на отворени врати“ се проведе по  инициатива на началника на РУ на МВР в Несебър Живко Даскалов с активното участие на  ИДПС Димо Димов  и пол.инспектор Недко Ноев.В организацията на интересната проява участваха директорката на училището  Таня Делиатанасова, както и класните ръководители на учениците от Равда.

На прага на празника на българската полиция,проведеното мероприятие е чудесен пример за необходимото взаимодействие между полицаите,гражданите и подрастващите .

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *