785dbd3738477a6f799b298816ba158c (1)

Кандидати за народни представители от „БСП за България“ посетиха завод „Победа“ и Вагонния завод в Бургас

 

TV-696x522Водачът на листата на “БСП за България” за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев и кандидатът за народен представител от коалицията проф. д-р Юлия Йоргова проведоха срещи с ръководството и служителите на две от големите бургаски предприятия – завод „Победа“ и Вагоностроителния завод.

„Бяхме много добре посрещнати и срещите ни се оказаха ползотворни. В завод „Победа“ директорът на предприятието г-н Сава Чоролеев ни показа най-новата, наскоро закупена италианска линия за производство на традиционните бонбони „Черноморец“. За мен беше удоволствие да видя преобладаващо дамския състав, който работи в „Победа“ – хората, които създават тези толкова вкусни бургаски бисквити, бонбони, вафли и да видя техните усмивки, да усетя тяхната добронамереност и приятелското отношение към нас“, сподели след срещите проф. Йоргова.

Тя разказа, че във Вагоностроителния завод разговорите са били много интересни и конструктивни, тъй като директорът г-н Ганев е запознал гостите с дейността на предприятието, с успехите, които имат и с трудностите, с които се налага да се справят по време на COVID кризата.

“Те не могат да използват никакво държавно подпомагане във връзка с COVID кризата. Поради самата същност на схемите, които се прилагат. Имат проблеми с това, че голям брой техни служители са заболели или са били под карантина. Това е довело до изключителни трудности по отношение реализирането на продукцията. Производството така или иначе е нужно да продължи, то не спира. Мерките, които са предвидени за справяне на кризата обаче, не се отнасят за такъв тип предприятия. Т.е. получава се едно противоречие, в което се изпадна при въвеждането на подпомагащите бизнеса мерки”, разказа още проф. Йоргова.

Във Вагоностроителния завод  кандидатите за народни представители бяха запознати с най-новия продукт, предназначен за интермодерния транспорт, който предприятието е започнало да произвежда.

„Изключително модерен и съвременен продукт. Към момента обаче от Българските държавни железници не проявяват интерес към него, за разлика от външните партньори, които го оценят високо“, коментира още кандидатът за народен представител.

В срещата се включи и областният лидер на социалистите в морския град Стойко Танков.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *