Svilenski_26.01 (1)

Председател на БСП ще се избира през 2024 г. на пряк избор, а не сега на Конгрес

Георги Свиленски: Кога за последен път Радев, Йотова и Маринов се срещнаха със социалисти, че да говорят от тяхно име?

„БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани. За съжаление, и този път не се получи.“ Това коментира по отношение на третия мандат заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Президентът забави четири месеца връчването на мандатите без никой да е искал това от него. Стана забавяне четири месеца, а държавата остане без бюджет. Затова говорим, че парламентаризмът е застрашен. Измества се управлението на друго място“, посочи Свиленски.

По неговите думи забавянето би било оправдано, ако служебното правителство бе внесло бюджет и парламентът да го приеме, но това не се е случило. „Единствената кауза, за която се бавеха мандатите, беше да се изпрати оръжието за Украйна, да се купят вторите самолети F-16, а пари за социални политики да няма“, изтъкна социалистът.

Георги Свиленски заяви, че БСП иска да се спазват Конституцията и разумните срокове, а президентът е нарушил приетите норми и е създал прецедент и в бъдеще да бъде бавено връчването на мандатите с месеци.

„Откъде-накъде председателят на Стратегическия съвет проф. Маринов говори от името на социалистите? Кога за последен път Александър Маринов, Румен Радев и Илияна Йотова се срещнаха със социалисти? Да излязат и да кажат: „Бяхме на събрание на основна партийно организация в еди-коя си община и социалистите ни казаха, че не харесват ръководството, харесват президентската институция и техните действия. Ние се срещаме с тях всяка седмица. Политиките, които водеше служебния кабинет, нямаха нищо общо с политиките, които очакваха социалистите – пълен разлом между двете очаквания“, коментира депутатът от БСП за нападките от страна на представители на Президентството

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *