„Датата за новите предсрочни парламентарни избори е вече известна – 2 април. Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица и в последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия“. Това прочете като анонс на днешното заседание на Министерски съвет служебният премиер Гълъб Донев, който както стана вече ясно ще бъде премиер и във второто поред служебно правителство на Румен Радев, с които започна 2023 г.

По думите му, ако всеки върши работата си съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, която факторът небрежност ще е изолиран случай. Проявите на небрежност понякога причиняват щети с фатален край, посочи енигматично Донев, без да уточнява какви прояви визира и упрекът му към кого е насочен – към министри от настоящия му кабинет, които няма да получат втори мандат и ще бъдат сменени, или към други политически фигури.

След това Гълъб Донев анонсира важните решения, които министрите ще вземат днес – промени в медицинската експертиза на работоспособността и допълнителни средства от 73 млн. лв. за подкрепа на обществения транспорт в цялата страна.

От 1 февруари до края на годината всички деца на 10 г. ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%. Ще има намаление за цената на картите за възрастните хора с допълнителни 20% или така общо 40% ще е по-ниска цената. „Когато всеки върши работата си, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, има резултати за хората“, обобщи служебният премиер.