petkov.lista.burgas.04.JPG-fe2d9b13

Румен Петков: Участниците в дебата за Бургас показаха, че непознават проблемите на региона и на държавата

 

Участниците в дебата за Бургас, организиран по неясно какви критерии за присъствие в ефира на БТВ показаха, че непознават проблемите на региона и на държавата като цяло. Това заяви по време на онлайн среща с гражданите в  профила си във Фейсбук Румен Петков, водач на листите във 2-ри МИР Бургас и 15-ти МИР Плевен на Коалиция „АБВ“-Движение 21“. „За триото, което гледахме тази сутрин на дебат в БТВ от ГЕРБ, БСП и тъй наречените патриоти, очевидно не съществуват и проблеми, свързани с демографската криза. Тези хора просто явно не са в България и не виждат катастрофата, пред която сме изправени.

За тях демографски проблем няма. Всеки си набелязал по една тема, по която нещо си мърмори. Надлъгват се организирано. Представителят на ГЕРБ казва, че 200 фирми участват в санирането, а представителят на БСП казва, че са приключени 12 блока. Очевидно е, че и тук или незнаят за какво говорят или незнаят каква е ситуацията в Бургас или просто не ги интересува. За тях е важно да излязат по телевизора, да поизлъжат за пореден път хората и да вървят нататък“.

Според Петков дебатиращите  в ефира на БТВ са излъгали и за състоянието на оградното съоръжение, сигурността в региона и сериозността на мигрантския натиск към границите на страната ни. „Чухме представителя на тъй наречените патриоти да казва, че през последната седмица няма нарушения на границата. Чухме и на ГЕРБ представителя да казва, че няма натиск върху границата ни. Очевидно тези хора живеят в някакъв друг свят, защото миналата седмица във вторник или сряда 22 души бяха хванати на границата ни в Резово.

Това значи, че тези хора от ПФ и ГЕРБ или незнаят за какво става дума, или лъжата им е начин на поведение и мислене. И ако си мислят, че бургазлии и българските граждани са наивни да мислят, че това оградно съоръжение изпълнява функциите за които е построено, са много далеч от истината. Голямата отговорност на патриотарите и ГЕРБ в случая е , че съучастнически прехвърлиха изграждането на оградата на областните управители. Снеха отговорността от правителството и направиха невъзможен парламентарния контрол“.

Румен Петков обърна сериозно внимание и на сигурността в Черноморската ни акватория. „Състоянието на околната среда в региона е повече от критично. Ще започна с нежеланието на държавата да защити морската ни акватория. Гемиите, контрабандния улов на риба, бракониерството са част от ежедневието в акваторията на бургаския регион. За съжаление, не се предприемат никакви мерки да се защитят видовете в Черно море и за това основна вина имат БСП и ГЕРБ. Нито правителството на Орешарски, нито това на Борисов взеха адекватни мерки. Бяха оставени турските гемии да ловят рибата на нашите рибари и по този начин и лишиха от възможността нашите черноморски курорти да бъдат захранвани с продукти от басейна на Черно море“.

По време на видеосрещата с граждани Петков изтъкна като приоритети за Бургас подобряване на инфраструктурата в региона. По думите му областта трябва да развие и възможностите си за целогодишен културен и селски туризъм.

 

Повече подробности може да научите на страницата на Румен Петков във Фейсбук.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *