OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ЦЕННОСТИТЕ И МЛАДЕЖТА В БУРГАС – ДНЕС И КАКВА ЩЕ БЪДЕ УТРЕ

 

В Бургас стартира първия етап от подготвителния период по проекта “Европа на ценностите и младежта”.Проектът,финансиран по програма „Еразъм +” и Центъра за развитие на човешките ресурси бе представен от президента  на Института по публична политика доц. д-р Здравко Попов.

Инициативата, представена по време на проекта в Бургаския свободен университет, цели да включи и вдъхнови младите хора, които да изразят своите идеи за развитието  чрез възприятията им за европейските ценности и младежта.

В експозето си пред присъстващите на бургаския форум кметът на Община Несебър Николай Димитров подчерта, че младите хора са в основата на този проект. Онагледявайки известния  културно-туристически маршрут „Духовен път“ ,обхващащ всички 15 древни храма в Стария град по проекта „Вяра в Несебър“ кметът интерпретира проекта на Института за публична политика през погледа основно за младите хора /домиращи от Несебър/ и по темите: „Свобода или сигурност”, „Глобално или национално”, „Индивидуализъм или солидарност”и  „Развитие или потребление”.

В унисон с темите по проекта от Здравко Попов, бяха: Йордан Янков- изследоватиел в Центъра за глобални изслудвания и директор „Стратегически енергиийни проекти” в консултантска агенция „Нуклеон”  и Румяна Дечева- председател на Обществения съвет към Централна избирателна комисия и член на изпълнителния борд на Европейската асоциация за защита правата на човека, сред които и Мария Алексиева-декан на Центъра за хуманитарни науки.

След Бургас, проектът включва провеждането на още 4 двудневни етапи през 2017 г.: Велико Търново- 13 и 14 януари, Пловдив- 10 и 11 март, Благоевград- 14 и 15 април и София- 12 и 13 май.

За заключителния проект в София ще се събират отборите-победители в дебатите, проведени в предишните срещи-дискусии в различните градове на страната, което представлява  днес и каква тя ще бъде утре.

                                                                         Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *