KNIGI I KUCETA1

УСПЕШНО ЗАПОЧНА ПОЛЕЗНА ЕКОИНИЦИАТИВА НА „НЕСЕБЪР НЮЗ“

IMG_1573Успешно започна в събота -19 март екоинициативата на журналистите от сайта „Несебър нюз“,с която те отбелязват 12-годишнината на популярното електронно издание.Както вече информирахме ръководството,работещите и приятелите на сайта органицираха образователно-възпитателната екоинициатива „КНИГИ ЗА СМЕТ /КУЧЕШКА/ДАРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ЧИСТАЧКИ В НЕСЕБЪР“.

За особеното честване на годишнината и поводът за благородната идея можете да прочетете ТУК

Повече от тридесет души,включително и собственици на кучета се включиха в първия ден във възпитателното мероприятие.Те донесоха събрани в града кучешки фекалии,за което получиха уникалния „Албум Несебър“,книги дарени от русенското издателство „Парнас“ и други интересни подаръци.

IMG_1569

И роми дариха средства за чистачки в Несебър

Повечето от тях дариха и средства,които ще бъдат предоставени за лечение на две от най-възрастните чистачки в Несебър,които всеки ден се борят с кучешкото замърсяване,за да бъде уникалния Несебър чист ,приветлив и неповторим.

„Замърсяването с кучешки екскременти не трябва да се подценява,защото те са причина за сериозни заболявания и на деца и на възрастни,заяви управителят на сайта „Несебър нюз “ Красимир Косев.Собствениците на красивите домашни любимци следна да спазват изискванията на общината за тяхното отглеждане и разходки,включително и да събират в торбички и изхвърлят в кошчетата техните фекалии,каза той.500 броя торбички ,достатъчни за половин година струват само 2,16 лева.Нужни са още малко усилия ,чувство за отговорност към гражданите и гостите на града за събирането на този биологичен отпадък,така както всеки го прави в дома си.

Нашата акция е и знак към ръководните и контролни органи на община Несебър,които според нас не изпълняват функциите си да възпитават и разясняват задълженията на 200-300 притежатели на кучета в града.Не става въпрос за наказания и глоби,а за превантивна работа,включително и с подрастващите,които също разхождат кучета.

За изискванията в това отношение на Наредба № 1 на Общинския съвет-Несебър може да прочетете ТУК

Благодарим за подкрепата на колеги журналисти от Несебър,Бургас и страната за нашата инициатива,заяви още Красимир Косев.Това е достатъчен подарък за 12-годишнината на сайта „Несебър нюз“.Тези които обичат своя град или село трябва не само да изискват ,а и да правят нещо за него,възможностите са безброй,заяви той.

Екоинициативата ни продължава в неделя и понеделник-20 и 21 март от 10,00 до 12,00 часа и се надяваме през тях да се включат още много загрижени за Несебър хора ,към които отправихме покана.

И през следващите 88 години нашият екип ще работи за днешния и утрешен ден на Несебър ,заяви Косев,който повече от 40 години работи в и за община Несебър.“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      3 thoughts on “УСПЕШНО ЗАПОЧНА ПОЛЕЗНА ЕКОИНИЦИАТИВА НА „НЕСЕБЪР НЮЗ“

      1. ДЯДО ЙОЦО

        чудесна инициатива на журналистите от несебър нюз!честита 12-годишнина на обичания и обективен сайт!има една поговолка Думат ти дъще сещай се снахо-дали общинските хрантутници ще махнат ръкавелите и ще свършат за пет пари работа-който не работи кмета да го изхвърля!

        Reply
      2. Дончева Post author

        Честита 12 годишнина на сайта!Благодаря за това което правите не само за Несебър а и като пример за българската журналистика!Продължавайте все така смело и обективно !

        Reply
      3. михаил

        Честита първа пролет и 12-годишнина на сайта „Несебър нюз“!Една птичка пролет не прави,но с годините вие показахте,че можете много!Бъдете все така обективен коректив и на гражданите,а и на властта.Те управляващите,ако не им се противопоставяш си разиграват коня както в нашата община Царево.Здраве,успеги и без кучешки лайна в Несебър и Царево !

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *