Президентът Румен Радев връчи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-малката парламентарно представена партия в 49-то Народно събрание – тази на „Има такъв народ“. В сградата на президентската институция дойдоха председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Ивайло Вълчев и Станислав Балабанов.

Радев връчи третия мандат на депутата от ИТН Ивайло Вълчев, като обясни и двете опции – ако се оползотвори мандата до седмица партия да се яви с кандидат за премиер или да върне мандата още сега. Румен Радев обоснова решението си с ясната и последователна позиция, която са поддържали „Има такъв народ“.

Ивайло Вълчев от ИТН благодари за доверието и сподели, че напълно разбира трудната ситуация, в която е поставен президентът, с ненужните промени в Конституцията. В това Народно събрание гласовете ни бяха малко, за да спрат конституционните промени. Управлението през последните 9 месеца е било агония и те се радват, че този период приключва.

Николай Денков не иска да се предпоставя конституционна криза

Николай Денков не иска да се предпоставя конституционна криза

Румен Радев предупреди ПП-ДБ за това, като изтъкна тяхната отговорност заради промените в Конституцията, които прокараха

Вълчев се противопостави на тезата за ненужните избори, които ще доведат до хаос, напротив – от ИТН определят, че изборите са най-висшата форма на демокрация.

От ИТН задържаха папката само няколко секунди и Ивайло Вълчев я върна на държавния глава.

Румен Радев заяви, че предсрочните парламентарни избори ще са урок за всички, че за разликата между говореното на едно по време на избори и действията след тях винаги се плаща цена.

Веднага след „традиционното кафе с партиите“ президентът Румен Радев започва среща с всички потенциални министър-председатели по домовата книга – днес, утре и ако се наложи през събота и неделя. Ще направя всичко възможно този процес по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен, категоричен бе Румен Радев.

Пеевски сваля маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе

Обновена

Пеевски сваля маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе

Делян Пеевски иска очна ставка с Христо Иванов дали той и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата