инж.П.Кънев

ПЛОВДИВСКАТА АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ ИЗНЕНАДА ПЕТЪР КЪНЕВ В БУРГАС

Корица_Сборник_ВИНО И КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ

 

Пловдивските студенти и докторанти обединени в „Центъра за култура и туризъм – Тракея” изненадаха инж. Петър Кънев в Бургас, ни съобщават от Геопан.

На водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Бургас бе припомнено участието му във форума „Вино и културен туризъм“, проведен в Асеновград през 2015. Тогава като председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм на 43-то Народно събрание, той подпомогна осъществяването на тяхната идея.

Форумът, събрал за първи път учени от университети, музеи и културни организации, политици и предприемачи, постави ново начало за възстановяването на европейската слава и признание на Асеновград като елитен винарски център на Балканите и Европа. Докладът но Петър Кънев „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ И ВИНЕН ТУРИЗЪМ” приобщи участниците във форума към националната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България през 2014 – 2030 г.

Форумът „Вино и културен туризъм” бе едно от първите сериозни научни прояви в подкрепа на българската европейска столица на културата – Пловдив през 2015 г.

По този повод от името на Васил Караджов,  председател на  сдружение „Център за култура и туризъм ТРАКЕЯ“, на бургаския кандидат за  народен представител инж. Петър Кънев бе връчен един от първите екземпляри на сборника „Вино и културен туризъм”, в който е издаден доклада му.

С любезното разрешение на издателите и автора, скоро ще публикуваме доклада, който съдържа една цялостна картита на развитието на културния и винен туризъм в България с надежда, че ще стигне до българските черноморски общини – в подкрепа на техните усилия за развитието на туризма.

 

На снимките:

  1. Инж. Петър Кънев
  2. Корица на сборника „Вино и културен туризъм”, Асеновград 2017.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *