Не се страхувайте. Този призив отправи от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, която излезе с декларация за исканията на медицинските служители.

Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри, попита тя задочно премиера. Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат, изтъкна соцводачът.

Нинова отново подчерта, че има постановление на Министрески съвет за отпускане на 50 милиона лева за заплати на сестрите и здравните работници. Има и друго за 6 милиона лева.

50 млн. лв. за заплати на медсестрите са от резерва на НЗОК

Обновена

50 млн. лв. за заплати на медсестрите са от резерва на НЗОК

Това обясни Кирил Ананиев в отговор за намаляването на парите за заплати

Свидетели сме на поредица от лъжи от премиер през министър, недоволна е Корнелия Нинова. Нашата политика, която сме предлагали и ще продължим правителството, държавата и който и да е управляващ да поеме отговорността и това да бъде държавна политика към здравеопазването, изтъкна лидерът на социалистите.

Скъпи здравни работници, не спирайте да търсите правата си, призова червеният водач.

Левите питат защо парите за медсестрите са намалени

Левите питат защо парите за медсестрите са намалени

Искат създаване на междупарламентарна комисия

Премиерът не е излъгал, защити го здравният министър Кирил Ананиев. Държавата отпускала пари само по законовия ред.

Няма как да подкрепим всички медицински сестри в държавата, призна обаче Кирил Ананиев.

Още от юли се води разговорът за заплащането на медицинските сестри, това обясни още на брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Парите не са отишли само за педиатрични клинични пътеки, както се твърдяло. Осигуреният публичен ресурс за заплати на сестрите е 86 милиона лева.

Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК

Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК

Кога ще реформирате системата?

Здравеопазването не е дюкян, заяви социалистът Георги Михайлов по време на парламентарния контрол в спор със здравния министър за новия здравен модел. Вслушайте се в гласа на медицинските специалисти, на лекарите, които казват, че тази система трябва да бъде променена, настоя червеният депутат. Лавината, която е тръгнала, ще помете всички ви, предупреди той.

През последните 20 години много малко неща се направиха, за да се промени системата, призна на свой ред министър Кирил Ананиев. Гневът спрямо себе си обаче той определи като несправедлив.

Той припомни, че като поел поста на здравен министър си поставил за цел да промени модела на финансиране в здравеопазването. Ананиев се закани да продължи с целта си, докато не се постигне консенсус как да бъде променен моделът. Не съм спрял нито за секунда да работя в тази посока, изтъкна здравният министър.

Ананиев трябвало да изпие горчивата чаша от грешките на предишните здравни министри

Обновена

Ананиев трябвало да изпие горчивата чаша от грешките на предишните здравни министри

Той преговарял с банките за оздравяване на финансовото състояние на болниците