Vigenin_photo

Вигенин:Вървим към избори от самия ден на изборите

Ако този мандат дойде при нас, ще се опитаме да създадем атмосфера на диалог и търсене на разумни и отговорни решения. Ако отиде другаде, ще участваме в разговорите. Това коментира пред журналисти в Пловдив зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. По думите му все още е възможно правителство, но с всеки следващ ден се приближаваме към предсрочни избори, предаде БТА.

Вървим към избори от самия ден на изборите, когато стана ясно, че няма партия,която може да организира коалиция около себе си, отбеляза Вигенин. Според него третият мандат е шанс всички формации в парламента, с изключение на „Възраждане“, които обявиха, че искат избори, да намерят пресечна точка за формиране на правителство, което да изпълни спешни ангажименти. Вигенин отбеляза, че която и от малките формации да получи мандата, колкото и усилия да положи, накрая ще са нужни гласове и това зависи от ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“.

Партиите нямат нужда от повече време, за да си говорят,

ако имат политическа воля, кабинетът може да стане за дни, отбеляза Вигенин. Той посочи, че вижда евентуални предсрочни избори между средата и края на март. Оттам нататък всяко отлагане е безсмислено, допълни зам.-председателят на БСП.

Кристиан Вигенин е в Пловдив на извънредна сесия на Общинския съвет,

на която трябваше да се промени позицията на съветниците относно апорта на варненските акции от Международен панаир – Пловдив в дружеството „Пълдин Туринвест“. Вигенин се разграничи от съветниците, нарекли себе си „Автентична лява БСП“, които през декември гласуваха „за“ вливането на акциите. Решението ще доведе до увеличаване на капитала на Георги Гергов от Панаира на 79 на сто.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *