В понеделник или ще бъде изпълнен мандат, или директно ще се знае, че отиваме на избори. Едно от двете. С това се ангажира в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че няма да има никакви преговори повече.

Борисов отбеляза, че ако Мария Габриел направи така, че да има правителство, което да може да управлява, ще ѝ дадат 69 гласа. Ако не се разбере, още тогава ще се знае, че повече разговори няма да има до след изборите.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира преговорите, защото не участва в тях.

Мария Габриел има нужда от още малко време

Мария Габриел има нужда от още малко време

Не поставя червени линии в преговорите

„Не им прави чест на колегите да пускат само части от преговорите, които ги устройват. Ние спазваме ангажимента – докато всичко не е договорено, не коментираме„, подчерта той в отговор на въпрос дали е договорено министърът на отбраната Тодор Тагарев да не бъде част от следващия кабинет.

Борисов заяви, че ако Мария Габриел може да работи с Тагарев, той самият ще го гласува, ако не може – това било нейна работа.

По негови думи Габриел ще бъде премиер и тя трябва да си представи ясно „какво се случва с Министерския съвет, с управлението на Министерския съвет с чужди министри, нейна работа“.

Припомняме, заради обявения ден на траур вчера президентът Румен Радев отмени за понеделник – 18 март, връчването на мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, посочен от ГЕРБ-СДС.

В Пловдив Бойко Борисов присъства на конференция „Eвропейска сделка за фермерите – визията на Европейската народна партия (ЕНП) за земеделието в Европа“.

Призракът на предсрочните избори съживен и на Дондуков 2

Призракът на предсрочните избори съживен и на Дондуков 2

Румен Радев пита готови ли са ГЕРБ и имат ли вариант за ново мнозинство