11-6-2019_87

ОБЩИНА НЕСЕБЪР УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

 

 

На 10-11 юни 2019 г. в гр. Солун, Гърция се проведе стартиращата работна среща по проект „Паметници в природата – креативно съжителство“, финансиран по програма “Балкани – Средиземно море 2014-2020”, в който Община Несебър участва като пълноправен партньор заедно с „Европейски център за византийски и след византийски паметници“ – Гърция, Министерство на културата и спорта – Гърция, Община Тира, о-в Санторини – Гърция, „Гръцки център за морски изследвания“ , „Кипърско общество за изследвания“, Министерство за развитие на селските райони, горите и екологията – Кипър, Институт за културни паметници „Гани Страцимири“ – Албания и Вселенската патриаршия, като наблюдаващ партньор.

11-6-2019_59Представителят на Община Несебър –  Галина Бабева – директор дирекция „Управление на проекти по ЕФ и екология“ изнесе презентация за старинен град Несебър, с която запозна аудиторията  не само с примерите на архитектурното наследство,  но и съпътстващите  културния живот атракции, фестивали и  романтични преживявания,  които предлага  градът.  Представен бе и   опитът на общината  в реализацията на международни проекти.

Продължителността на проекта  е две години, през които Община Несебър ще осъществи редица дейности, предимно за популяризиране на природното и културно наследство на Несебър,  ще  реализира пореден етап от туристическия маршрут „Духовен път“ на територията на старинен град Несебър и ще промотира единството между паметниците на културата и съхранената природа.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *