Бойко Борисов е помолил Ахмед Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод коментара на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че ако вотът на недоверие към кабинета „Борисов 3“ мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управлението на страната.

Доган: ДПС не е готово за властта

Доган: ДПС не е готово за властта

Вотът не трябва да е – стани да седна

„От обръщението на г-н Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите“, коментира категорично Нинова.

„Всички да пазим стабилността. Но коя стабилност?“ Според лидера на БСП в страната стабилно се закриват болници и стабилно се вдигат цените на водата и тока. По думите на Нинова България стабилно е първенец по корупция и първенец по бедност в Европа. Нинова добави и че у нас стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно българите изчезват като народ. „Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство„, смята тя.

„Благодаря, ние не сме съгласни“, отсече Нинова и добави, че БСП иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството.

Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, увери Цветанов

Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, увери Цветанов

ДПС са реална опозиция, но те са по-остри към участието на патриотите във властта

В този контекст лидерът на червените заяви, че вот на недоверие ще има – Конгресът на БСП го е решил, а парламентарната група на партията ще го внесе. „Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред„, подчерта Нинова.
Според нея БСП очевидно остава единствената опозиция и алтернатива на управлението. „Хората да избират. Техният глас ще реши!“

Припомняме, вчера почетният лидер на ДПС Ахмед Доган заяви, че ако вотът на недоверие към правителството мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управлението на страната. По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди думите на Доган, но категорично отрече между ГЕРБ и ДПС да е имало някаква уговорка или разговори.
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също сподели, че подкрепя думите на Доган, че сегашното управление няма алтернатива.

Каракачанов съгласен с Доган - "Борисов 3" няма алтернатива

Каракачанов съгласен с Доган – „Борисов 3“ няма алтернатива

Всички са се фиксирали върху председателството, важното е какво остава след това

Лидерът на БСП и ръководството на ПГ на партията бяха в Нови Хан, където дариха подаръци и средства за децата от Дома за сираци „Св. Николай“ на отец Иван от Нови Хан. Там Нинова призова българите да бъдат съпричастни и солидарни с болката на хората и да им помагат.

Снимка 330506

Източник: БСП

Нинова посочи и те членовете на БСП редовно ходят в Дома за сираци в Нови Хан, а не само по празниците и допълни, че парламентарната група на столетницата е направила дарение на стойност 5 000 лв., както и коледни подаръци за децата.

„За празниците искам да пожелая на всички да бъдат здрави, да имат сили, да имат вяра, че следваща година ще е по-добра и да бъдат обичани“, заяви Нинова по време на срещата си с отец Иван.