3(49)

Финландия изкушава IT таланти и стартъпи от България с живот и кариера в Тампере

 

Модерният Тампере се счита за най-предпочитания град за живеене в страната

 

Най-щастливата държава за живеене в света, стартира кампанията „Experience Tampere“, която цели да привлече IT кадри и технологични стартъпи в страната. Като част от инициативата, град Тампере – известен като индустриалния център на Финландия, кани български специалисти и собственици на технологични стартъпи, заедно със семействата си, да посетят и да усетят атмосферата на града. Желаещите да кандидатстват за работа в IT сферата във Финландия могат да го направят до 28 април 2024 г. на: https://internationalhouse.tampere.fi/en/experience-tampere/. Одобрените кандидати ще спечелят петдневна визита в Тампере от 10 до 14 юни 2024 г.

 

Разположен в сърцето на Финландия, Тампере е дом на процъфтяващи технологични компании като Colossal Order, Troll, Huawei, Joinplay и Treon. Тези компании предлагат атрактивни отворени позиции за български специалисти, които ще им осигурят висок стандарт на живот, жилища на достъпни цени, бягство от хауса на големия град и възможност за пребиваване в най-щастливата държава в света, Финландия, която печели тази награда за седма поредна година.

 

„Това ще бъде уникално преживяване и възможност за избраните кандидати от кампанията „Experience Tampere“ да влязат в контакт с компаниите, да опознаят града със семействата си, да се потопят в атмосферата му и да усетят ежедневието му. Търсим опитни и смели технологични професионалисти, които са готови да направят следващата стъпка в кариерата си“, коментира Марина Халикайнен, главен изпълнителен директор на Colossal Order.

 

„Искаме да направим град Тампере и неговата процъфтяваща технологична индустрия първи избор на IT специалистите и собствениците на стартъпи в България. Тампере е перфектната комбинация от съвременни технологии и оживена атмосфера, в допълнение с релаксираща природа, зашеметяващи гледки към езерото и внушителни гори“, коментира Нупу Суванто, мениджър „Услуги“ в „International House Tampere“ в град Тампере.

 

Модерният и иновативен град Тампере, който съчетава динамиката на градския живот със спокойствието на природата, се счита за най-предпочитания град за живеене във Финландия. Разположен в сърцето на държавата, Тампере е дом на процъфтяващи технологични компании и стартъпи, които разработват иновации в различни сфери: от гейминг, през машинно обучение до мобилни технологии. Градът и технологичната му индустрия продължават да се развиват, което увеличава нуждата от квалифицирани технологични таланти, като България с нейните висококвалифицирани специалисти е от особен интерес. За тези кадри, които търсят вълнуващи нови кариерни възможности, град Тампере има какво да предложи.

 

Градът разполага с международен център за обслужване на чужденци „International House Tampere“, който подпомага и улеснява процеса на преместване, работа, обучение и интегриране с местните работодатели. Дейността му е фокусирана върху оказването на помощ на кадрите и техните семейства, които имат желание да се преместят в Тампере и да започнат нов, вълнуващ живот във Финландия.

 

За повече информация и за да кандидатствате за „Experience Tampere“, посетете: https://internationalhouse.tampere.fi/en/experience-tampere/

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *