Руският президент Владимир Путин е уверил премиера на Унгария Виктор Орбан за информация от първа ръка за процеса по договаряне на гаранциите за сигурност между НАТО и Русия. Това става ясно от съвместната пресконференция на двамата лидери сред преговори в Москва.

Путин и Орбан са обсъдили ситуацията в Европа на фона на увеличаващото се вече повече от месец напрежение между НАТО, САЩ и ЕС, от една страна, и Руската федерация, от друга. Орбан е уверил Путин, че нито един европейски лидер не иска война, а Будапеща се застъпва за деескалация по политически и дипломатически път. Унгарският премиер назова своята визита в Москва „мисия на мира“.

Виктор Орбан е представил намерението си да се кандидатира на предстоящите избори и пред руския президент.

Орбан иска увеличени доставки на газ от Русия

Орбан иска увеличени доставки на газ от Русия

Предстои срещата му с Путин

Това е 12-та среща между Путин и Виктор Орбан, който заявява, че е уверен, че тя няма и да е последната.

Новости обобщава темите, които са обсъдили руския президент и унгарският премиер, в това число здравната криза. Русия обмисля дали да не предостави лиценз на Унгария за производство на руската ваксина срещу COVID-19. Унгария е една от страните, които доставиха от руската ваксина „Спутник“, въпреки че Европейската агенция по лекарствата не е издала разрешение за употребата й.

Двамата държавни лидери са обсъдили търговските отношения, включително и доставките на природен газ за Унгария, които се осъществяват по дългосрочен договор до 2036 година.

Ключовите за Виктор Орбан избори ще бъдат през април

Ключовите за Виктор Орбан избори ще бъдат през април

Срещу неговата „Фидес“ се изправя обединена опозиция