frggdsdfsdfsd

Бареков в ЕП: Не Европа е зависима от Турция, а Турция e зависима от Европа

 

„Днес мнозина мислят, че Турция държи европейските държави зависими от газта на Южния коридор и заради бежанците и мигрантите. Аз казвам обратното – днес Турция е зависима от нас“.

Това изтъкна евродепутатът от ЕКР Николай Бареков по време на дебата по доклада за напредъка на Турция, който беше дискутиран в Европейския парламент в Страсбург.

„Турция зависи от нашите пари, от нашите пазари и от нашата воля. Турция няма други приятели. Америка Русия, Иран, Сирия, Израел са нейни противници и на Ердоган също“, подчерта Бареков.

Той цитира думите на Христо Ботев по отношение на Турция и припомни, че гениалният български поет и публицист е загинал от турски куршум в борба за свобода.

„Преди 150 години гениалният български и европейски поет Христо Ботев, от чиито корени тръгват и моите корени, и тези на синовете ми, нарече Османска Турция „болникът на Европа“. Седем века Турция е „болникът на Европа“, но иска да бъде част от Европа, коментира евродепутатът.

Сега е моментът Европейският съюз да избере каква Турция иска за едни бъдещи преговори, заключи Бареков. Речта му бе последвана от аплодисменти в пленарната зала.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *