tr34r43r43r

Създателят на първия български болид Росен Даскалов закри Писта Русе

Царски остана след Маршавелов в „кралския“ клас, босът на „Нетуоркс България“ с победа в клас „Свободен“

Създателят на първия български болид и автомобилен шампион Росен Даскалов закри преминалия при огромен интерес шампионат „Писта Русе“, съобщава ВИП Комюникейшън.
Екипът на Даскалов бе организатор на състезанието, с подкрепата на Община Русе и с финансовата помощ на десетски спонсори от цялата страна.
Пловдивчанинът Константин Маршавелов надви основния си конкурент Илия Царски в  клас „Макси“, а Румен Дунев остана четвърти. Третото място бе отредено за Христо Манолов, като и четиримата покориха пистата с автомобили „Мицубиши Лансер“. Маршавелов постави и нов рекорд за най-бърза обиколка на пистата, като взе и шампионска титла в отборното класиране с 97 точки за АСК КА-2 Рейсинг Тийм. На второ място се нареди отборът на АСК Дианел Рейсинг с 66 точки, а на трето с 40 точки – БМВ Клуб България.
В клас „Свободен“ шампион стана русенецът Свилен Максимов, собственик на телевизията TVN и 
на русенския кабелен оператор „Нетуоркс България“.

В класовете „Спорт“ и „Туринг“ първи по време се класираха Михаил Симеонов със Ситроен С2 и Иван Влъчков с Хонда Сивик.

Над 30 хиляди почитатели на бързите коли аплодираха откриването на  „Grand Prix Ruse 2016“ от кмета на община Русе Пламен Стоилов, който поздрави организаторите на мащабното събитие.  Това е  трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.
„Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Благодаря на организаторите и на един успешен русенец –  Росен Даскалов, който създаде автомобил, разнесъл славата на България по света“, каза кметът.
Вече 40 години „Писта Русе” има водещо място  в спортния календар не само на града, но и на автомобилизма в България.
Над 30 хиляди русенци и гости на града станаха свидетели на надпреварата, превърнала Дунавската столица в Монако на Балканите.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *