4-7485-1 copy

Изпадащият „Банско 1951” победи „Несебър” с 2:0


  Изпадашият отбор на „Банско” нанесе  победа у дома „Несебър” с 2:0 от 23 кръг на Втора професионална лига. Головете вкараха в15 мин. Калоян Бонев и Атанас Чепилов в последната минута . 

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                                                             

              Срещата се игра в понеделник-на 10 април ,след като домакините от „Банско” откликнаха на молбата на „Несебър” срещата да не се играе в събота заради проблеми с клубния автобус.

Домакините на стадион „Свети Петър” излязоха на терена и със специални фланелки в подкрепа на юношата на „Пирин”- Благоевград Васил Мадолев, който се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек и на входа бяха поставени специални кутии за да могат и зрителите да дарят средства. Преди седмица освен „Пирин”- Благоевград и „Пирин”- Разлог подкрепи събра средства за Мадолев.                                                                                   

  В 8 кръг „Несебър” се наложи безпроблемно над „Банско” с 4:1, но в 23 кръг срещата започна със силен домакински натиск.Въпреки че са почти сигурни изпадащи момчетата на Петко Медвецки пропуснаха добри положения чрез Атанас Чепилов и Стоян Кадифчин, имаха  и инициативата.

Бившият футболист на „Локомотив”- София Калоян Бонев откри в 15 мин., след като направи добавка отблизо при удар на  Чепилов. За гостите ще се запомни само един опасен удар на Джунейт Яшар.

През второто полувреме и двата отбора имаха доста възможности. В последните десетина минути Чепилов и Христо Кирев пропуснаха за „Банско” сами срещу вратаря Росен Андонов. Все пак в последната минута Кирев подаде при една контраатака на Чепилов и той отблизо не сбърка за 2:0.

След загубата „Несебър” изпадна от 6 на 8 място с 32 т.Водач във временното класиране на първо място е „Етър” с 48 т., втори са „Септември”- 46 т., трети- „Витоша”-43 т.

В 24 кръг „Несебър” приема в Градския стадион на 14 април-петък от 17 ч. „Левски”-Карлово, който са абсолютният аутсайдер с 10 т.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *