Voleibol1(1)

Българска федерация волейбол и „Демакс“ удължиха партньорството си за НВЛ-жени

 

Национална волейболна лига жени запазва генералния си спонсор и за сезон 2023/2024. Българска федерация волейбол и групата компании „Демакс“ официално удължиха партньорството си за срок от още една година. Сътрудничеството започна през 2020 г., а постигнатите резултати през изминалите три години амбицираха двете страни да продължат заедно по поетите ангажименти и начертани цели.

 

Новият договор бе сключен в офиса на БФВ. От страна на федерацията подпис постави президентът Любомир Ганев, а в лицето на полиграфическа група „Демакс“ това сториха мажоритарният собственик Петър Кънев и заместник търговският директор Емилия Дянкова.

 

„Много съм удовлетворен, че за четвърта поредна година компанията, на която съм мажоритарен собственик, подпомага волейболните клубове, участници в НВЛ-жени, поемайки съдийски, транспортни и разходи по настаняване. Това е важна част от инвестицията в бъдещето и предприетите стъпки за развитие на женското направление“, заяви Петър Кънев, който е и вицепрезидент на БФВ и почетен председател на Съюза на печатарската индустрия в България.

 

„Удовлетворен съм от показаното от подрастващото поколение, което е продукт на българските клубове. Младите български състезателки показват израстване, повишават своите опит и умения в женската „Демакс лига“, а това е предпоставка за все по-добри резултати и в националните отбори. Именно затова съм особено щастлив, че „Демакс“ продължава партньорството си с Национална волейболна лига-жени. Да виждаш добрата работа в името на по-доброто утре, носи и вдъхновение. Работата с екипа на Национална волейболна лига-жени – в лицето на Станислав Николов, Мина Николова и Емилия Дянкова, ме кара да вярвам, че се движим в правилната посока. Продължаваме да разширяваме обхвата и екипа на комисията. В момента обмисляме формулата, която да даде възможност на по-голям брой отбори да вземат участие в лигата, тъй като вече имаме заявен интерес за това. Съвсем скоро предстои да финализираме отношенията си с изключително важен медиен партньор и да подпишем договор за излъчване на женското първенство. Благодаря и на ръководството на федерацията за вниманието и отношението към Национална волейболна лига жени“, каза още Петър Кънев.

„Щастлив съм, че продължаваме партньрството с „Демакс“, което допринася за цялостното развитие на женския волейбол в България, и това е видно от последните участия на националните отбори, както при жените, така и при подрастващите“, сподели Любомир Ганев, президент на Българска федерация волейбол.

 

„Има сериозни индикации за нарастващ интерес от клубове да развиват женско направление. Благодарим за доверието на „Демакс“ в лицето на г-н Петър Кънев и г-жа Емилия Дянкова. Твърдо стоим зад проекта Национална Волейболна DEMAX+ лига да се изгради като атрактивен продукт. Работим сериозно върху качеството на лигата като цялостен продукт“, добави Любомир Ганев.

 

В предстоящия сезон Национална Волейболна DEMAX+ лига ще бъде във формат от осем отбора.

 

Източник: Българска федерация по волейбол

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *