New Imagedffadawd

СДРУЖЕНИЕ „ МОРСКИ СГОВОР” – НОВИ НАСОКИ В ДЕЙНОСТТА

 

Сдружение „Морски сговор” и ГЕОПАН – Бургас са познати на бургаската  черноморска общност. Двете дружества се договориха за сътрудничество с широк обхват и переспектива. Заслужава да се отбележи, че те горещо подкрепят съхранените елементи от рибарската култура по черноморието да бъдат обявени и от ЮНЕСКО  за световно нематериално културно наследство.

Набелязани са редица направления в работата през следващите години. Сред тях са например разработването на съвместни културни проекти, които подкрепят председателството на Р.България на ЕС, както и инициативи в подкрепа на общините от българското черноморско крайбрежие и за Черноморско икономическо сътрудничество.

Не по-маловажни са намеренията за  създаване и отпечатване на Черноморски енциклопедичен справочник на рибаря и съвместни инициативи за развитието на кооперативното начало по българското черноморско крайбрежие, а също за учредяване на Рибарска библиотека. Запланувано е съвместно организиране на научни форуми и приложни изследвания, както и развиването на образователни и възпитателни дейности с подрастващото поколение  с цел да се съхранят местните традиции.

На подписването на тригодишния договор за сътрудничество присъства и носителя на номинацията за Световно нематериално културно наследство СТАЛИН ХРИСТОВ ИЛИЕВ.

 

На снимката :

Председателите на „Морски сговор” и ГЕОПАН – Д. Янчев и д-р Ст. Пейков подписват договора в Рибавското селище край Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *