20170328_154536-1

В Средец отваря врати Център за тенис на маса

 

След залата за кикбокс и бокс в странджанската община отваря врати и Център за тенис на маса „Средец”. Той ще се помещава също в сградата на Трансграничен културен център за деца и ще се разпростира в две големи зали. Центърът ще бъде оборудван с четири тенис маси като две от тях професионални и предлагащи най-високо ниво на игра. Седем дни в седмицата по 12 часа на ден ще може да се играя тенис, като за най-малките, любителите и начинаещите са предвидени двете маси във фоайето на сградата. За напредналите и организираните турнирни съревнования ще се използват професионалните маси във мултифункционалната зала.

През последните години интереса към играта се повиши и досегашната зала използвана за целта се оказа тясна и благодарение на Община Средец и Трансграничен културен център в началото на април ще отвори врати центъра.

В началото на развитието на центъра не са предвидени занимания с професионален треньор, акцентира се към популяризиране на спорта сред деца, младежи и възрастни.

Всички желаещи да тренират активно ще се ползват и от определени предимства – участие в местни и регионални турнири, отстъпки от тенис екипировка, участие в семинари. Тепърва ще се налагат нощните  и ежемесечните турнири като форма на съревнование.

Специално за откриването се очакват  да присъстват професионални тенис играчи от чужбина, които също да се включат в семинара с ценни съвети.

По случай откриването на центъра от Община Средец са подготвили тематично мероприятие „II-ри Тенис на маса уикенд”. Първия ден на събитието ще се проведе обучителен семинар с Гергана Георгиева – състезател и професионален треньор за напредналите, а във втория ден ще зарадваме най-малките с детски турнир и много награди.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *