SHELL ПРЕДСТАВИ В БУРГАС БОЛИД Ferrari – точно копие на колата на фернандо алонсо И ФЕЛИПЕ МАСА от 2011 г.

| Източник:

Болидът Ferrari 150° Italia, който пристигна днес в Бургас, е най-голямата LEGO фигура, показвана до момента в България.

 Уникалният болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, пристигна днес в Бургас, като част от турнето Shell Grand Tour. Благодарение на Shell България, най-запалените почитатели на Ferrari и Формула 1 в Бургас ще видят точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г., направено от 200 000 блокчета LEGO. Това е най-голямата LEGO фигура, представяна до сега в България.  

 

            Моделът може да бъде видян в Бургас само на 2 и 3 юли на площад „Тройката“. Гостите на събитието могат да се снимат като рали пилоти в болида или заедно с фигурите на Ferrari инженер или учен от Shell, сглобени от блокчета LEGO с човешки ръст. На място ще се организират томболи и състезания за най-бързо сглобяване на мини-модели Ferrari и за скоростна надпревара с мини-колички. Най-малките посетители могат да нарисуват своята любима кола и също да участват в томбола с награди.

 

Проектирането на модела Ferrari 150° Italia от LEGO е отнело на екипа цели 6 месеца. Сглобяването на над 200 000 малки блокчета е продължило десет дни във фабриката на LEGO в Чехия. Със сложната задача е ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Почти всички елементи, включително воланът и контролното табло, са направени от блокчета LEGO. Предпазният колан и гумите са оригинални части, използвани в истинските болиди. 

 

България е една от малкото държави, в които се представя уникалният болид. След Бургас, колата се отправя към Пловдив (6 и 7 юли), София (9, 10, 11 юли) и Варна (13 и 14 юли).

 

             Shell Grand Tour е кулминацията на серията от инициативи на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от мини-модели Ferrari, направени от блокчета LEGO. Те могат да се закупят на атрактивна цена при зареждане на минимум 15 л висококачествени горива Shell. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специални мини-фигурки LEGO пресъздаващи– учен от екипа на Shell, инженер по горивата и механик от Ferrari. Дизайнерите на колекцията са изключително горди от прецизните детайли в LEGO моделите, които запазват оригиналната естетика на истинските автомобили Ferrari.

 В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез издърпване назад, създаван някога от LEGO. Проектирането му е вдъхновено от страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащи принципи при разработването на горивата Shell V-Power Nitro+. Уникалната серия мини-модели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „състезателите“ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в колекцията идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari.

 

Повече информация за Shell Grand Tour и за промоцията може да бъде намерена на www.shell.bg.

 

 

 

                За Shell България

 

            Shell е на българския пазар от 1991 г. В България компанията оперира верига от около 100 търговски комплекса за продажба на горива на дребно и е един от лидерите на пазара на горива на дребно в страната, а за своите корпоративни клиенти предоставя услугата euroShell Card. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти. През 2009/2012 г. са открити 5 нови магистрални обекта – Shell Правец, Shell Калотина, Shell Студена, Shell Любимец Изток и Запад – те се присъединиха към европейската мрежа от магистрални обекти на Shell. Така клиентите на тези бензиностанции ще бъдат сред 25-те хиляди клиенти, обслужвани всеки час в над 650 магистрални обекта в мрежата на Shell в Европа.

Print Friendly
FacebookСподели