ДЕЙНОСТИ

КУЛТУРНА ПРОГРАМА, ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ, ЧИТАЛИЩА, МУЗЕИ, ГАЛЕРИИ, ООШИ, ОДК, НЕСЕБЪР СВЕТОВНО НАСЛЕДСТВО

КАТЕГОРИЗАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ, ТУРИСТИЧЕСКА РЕКЛАМА
ТУРИСТИЧЕСКИ ПОРТАЛ www.visitnessebar.org www.visitnessebar.bg
РИТУАЛНИ ЗАЛИ

ДОКУМЕНТИ, КОНТАКТИ, ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ И ДРУГИ ДЕЙНОСТИ

ЦСРИ „СЛЪНЧИЦЕ”, МКБППМН, СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ: МЕСЕЧНО МЕНЮ, МЛЕЧНА КУХНЯ: Деца от 10м. до 1г., Деца от 1г. до 3г.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ, ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

СПОРТНИ КЛУБОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР

ДОКУМЕНТИ, ПОБРАТИМЕНИ ГРАДОВЕ, СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО




Община Несебър

Научно-практична конференция под надслов „Музеология на 21-ви век“бе проведена в рамките на проект „Ревитализирани пространства в световната културна ценност Старинен град Несебър – Етнографски музей“. Проектът е финансиран по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” на ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г. Целта на конференцията бе представяне на постигнатите резултати, обсъждане сред специализирана публика на предизвикателствата пред музейното дело в настоящето, поставяне на новата музеология в по-широк контекст, използването на културното наследство като катализатор на местното развитие, поле за […]


Служители от отдел „Екология” при Община Несебър, съвместно с ОУ „Васил Левски” – Тънково и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Обзор, отбелязаха един от екологичните празници за месеца – Световния ден на бездомните животни. Основната тема, която се засегна е как трябва да се грижим за животните, да не се изоставят на улицата и методи за намаляване на популацията на безстопанствени животни в населените места. За децата от ОУ „Васил Левски” – с.Тънково, с класен ръководител г-жа Елена Баева, се […]


Кметът на Несебър Николай Димитров се включи в обсъждане на трите концепции за интегрирани териториални инвестиции с участие на Общината, които преминаха успешно първия етап на оценка. В тази фаза зелена светлина получи една  индивидуална концепция на Община Несебър – за намаляване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха, чрез създаване на зелена инфраструктура в градска среда. По нея, с помощта на иновативни решения, ще бъдат озеленени 60 общински обекта. Другите две са  комбинирани и ще се изпълняват  в партньорство […]


На провелия Втори кръг на националното състезание „Моята родина“, участниците от  СУ „Любен Каравелов“ за пореден път показаха отлични знания.  Резултатът от втория кръг на надпреварата  е 7  медала за училището. Сребърно отличие   спечели Димитър Бозовайски  от 7“а“ клас.  Никол Димитрова и  Борис Чапкънов – и двамата от  7“а“ клас, както и Божидар Славчев, Нефисе Реджеб, Симона Загорчева и  Теодор Олчев , представители на 7“в“ клас, спечелиха бронзови медали.

















УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР,
В изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата през настоящия програмен период 2021-2027 г., започва актуализирането на План за интегрирано развитие на община Несебър за остатъка от периода. Този план е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през периода 2021-2027 г.
Вашето участие в актуализирането на плана би гарантирало качеството и реалистичността му. Това може да стане чрез попълване на НАСТОЯЩАТА АНКЕТА и участие в последващите обществени обсъждания на плана, за което можете да заявите желанието си чрез посочване на координати за връзка с Вас в края на анкетата.
Бъдете активни и отговорни към местното развитие!


Анкетно проучване във връзка с изготвянето на социално-икономически анализ на територията, предназначен за създаване на Стратегия за ВОМР на МИГ Несебър
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Община Несебър е в процес на изготвяне на Стратегия за прилагане на подхода водено от общностите местно развитие (ВОМР) за периода 2023-2027 година, с която да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони.
Проектът обхваща цялата територия на община Несебър. Прилаганите стратегии за ВОМР са в полза на малкия местен бизнес, създават по-добри икономически, социални и екологични условия за живот в малките население места. ВОМР е териториален подход, който е доказал предимствата си за развитие на местната икономика.
Попълването на АНКЕТАТА - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUk3egDZbdL-3QrlKaaogvAMd6XxOMM-73E4A7dq01BAbBQQ/viewform?usp=sf_link, ще бъде от особена важност за качественото и навременно изработване на новата стратегия!
Очакваме Вашите отговори!

В изпълнение на основна дейност по проект ИСУН № BG16M1OP002-5.002-0003 „Актуализация на Програмата за намаляване нивата на замърсителите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух в Община Несебър”, по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ИСУН № BG16M1OP002-5.002-0003-C01 от 31.05.2017 г., финансиран от „Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г.”, е изготвен предварителен вариант на „Актуализация на Програмата за намаляване нивата на замърсителите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух в Община Несебър” за периода 2018 – 2022г.
В предварителния вариант на актуализираната общинската програма за намаляване на нивата на замърсителите - фини прахови частици (ФПЧ10), с цел - достигане на утвърдените норми за качество на атмосферния въздух в община  Несебър, се определят основните източници на замърсяване на територията на общината и се предлагат адекватни мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух.
На основание чл. 36, ал.1 и ал.2 от Наредба №7/ 1999 г. за оценка и управление на качеството на атмосферния въздух, Община Несебър осигурява достъп до Програмата на всеки заинтересован гражданин и организация на интернет  страницата на на отдел „Екология“ при Община Несебър http://nessebareco.com/. Всеки може да подаде своите препоръки или мнение на електронния адрес на отдел „Екология“: ekomania@abv.bg.


Предварителен вариант на „Актуализация на Програмата за намаляване нивата на замърсителите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух в Община Несебър” за периода 2018 – 2022г.
Публикувано на 08.06.2018 от Пресцентър Община Несебър


ДРУГИТЕ ЗА НАС:


Официални филми на Община Несебър