„Несебър” отстрани и „Пирин”-Благоевград и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

           

                                                                                                     

На снимката:Николай Костов изведе отбора на „Несебър” с капитанската лента

С гол на Стамен Ангелов едноличният лидер  в Югоизточната „В” група победи с 1:0 участника в А група „Пирин”-Благоевград и го отстрани от надпреварата.

Гостите от Благоевград владееха повече топката през първото полувреме,но така и не стигнаха до чисто голово положение. Домакините основно  разчитаха на контраатаки като на два пъти Стамен Ангелов и Цветомир Цонков по чудо не отбелязаха гол.

През втората част на мача гостите отново установиха териториален и игрови превес

В 55 мин. Тасев бе изведен сам срещу вратаря на домакините Андонов,но стражът успя да парира удара му.В 61 мин. появилият се в игра  Мартин Тошев разтресе със силен шут левия стълб на вратата на домакините.

В 74 мин. обаче след  разиграване в средата на терена,топката достигна до Стамен Ангелов и той откри резултата. До края на срещата  футболистите на „Пирин” се хвърлиха в атака, но така и не постигнаха гол.

Така двубоят приключи с успех 1:0 за „Несебър” и лидерът в Югоизточната „В” група се класира за 1/8 финалите в турнира. Всичко това се случи пред близо 300 души публика,сред които бяха треньорът на „Левски”-Стойчо Стоев и изп. директор на сините-Георги Иванов.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели