Членовете на СИК в община Несебър-по колко и за какво

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

                        

  Последни промени преди изборния ден

При спазване на законоустановения кворум и с пълно мнозинство, Районната избирателна комисия /РИК/- Бургас съгласно представена от кмета на Община Несебър  Заповед № РД-1976 / 12.08.2014 година за образуване на избирателните секции на територията на община Несебър и утвърждаване на тяхната номерация и адрес, както и съобразно справка на ГРАО за община Несебър, съдържаща информация за броя на избирателите във всяка секция, определя броя на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) и подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) за община Несебър, както следва: 21 СИК със състав от 9 членове, 13 СИК –по 7, 1  ПСИК от 5, като общият брой на членовете на СИК и ПСИК за Община Несебър е 285.                       

 При спазване методиката и принципите залегнали в Решение номер 672-НС/13.08.2014 година на ЦИК, броят на членовете на СИК без ПСИК за парламентарно представени партии и коалиции,респективно за:  ГЕРБ е-108, Коалиция за България- 96, ДПС- 42, Атака- 24.                                                                                                                                            

За партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени- Реформаторският блок  и България без цензура получават по 5 членове.  При разпределението на квотите в ръководствата на СИК (председател, заместник-председател и секретар) ГЕРБ и  Коалиция за България получават -  34 председателски места,ДПС - 21,Атака – 13.

На 1 окт. по предложение на ГЕРБ РИК излиза с решение № 196 според което Хрисова Ангелова заменя  Марияна Георгиева в 33 СИК,а с решение №181 от 30 септ. По предложение на ДПС Снежана Чешкарова заменя Нора Ангелова в 11 СИК,Стоянка Партовска заменя Червенков в 14 СИК, а Януш Ангелов Занджие Адем в 6 СИК.

                                                    

 

 

Print Friendly
FacebookСподели