Циркове в парламента около комисията за имунитета на Сидеров

Диляна Панайотова, Ванина Недкова © БГНЕС Мощен скандал се разрази преди заседанието на създадената днес временна комисия за имунитета на Волен Сидеров. Тъй като заседанието съвпадна с това на правната...
| Източник: NEWS.BG

Диляна Панайотова, Ванина Недкова
волен сидеров, десислав чуколов, атакисти, нс, сидеров чуколов© БГНЕС

Мощен скандал се разрази преди заседанието на създадената днес временна комисия за имунитета на Волен Сидеров.

Тъй като заседанието съвпадна с това на правната комисия, а двете бяха определени да заседават в една и съща зала, се наложи комисията за имунитета да бъде преместена.
Припомняме, правната комисия екстрено прие предложение на ГЕРБ, с които тройно се ускорява процедурата по взимане решение за депутатските имунитети.

Квестори завардиха входа и обявиха, че дошлите гости на Атака ще влязат по списък. Припомняме, Волен Сидеров и негови депутати се появиха за заседанието на комисията, водейки „подкрепления“.

Това ли беше номерът, ядоса се националистът Илиан Тодоров.
Всеки може да влезе, намеси се и Миглена Алекснадрова. Това да не е царството на падишаха, кой сте вие, че ще спирате хората, ядоса се националистката.

Друг сподвижник на Сидеров, Димитър Димов, атакува един от квесторите с въпроса:“Вие пиян ли сте?“.

Да не сте решили да арестувате днес Сидеров, попита и депутатката Калина Балабанова.

Депутатите от Атака продължиха да опитват да вкарат техните хора в залата, обяснявайки, че комисията е открита. Все още нямала и гласувани правила и дотогава квесторите трябвало да се съобразяват с правилника на НС, а именно че комисиите са отворени за гражданите.

След 20-ина минути разправии в залата бяха допуснати членовете на комисията.  Волен Сидеров и Десислав Чуколов, за чиито имунитети тя бе сформирана, както и медиите .

В същото време блокира и системата за достъп до сградата на НС, така че извън нея се оформи огромна опашка от медии, които не могат да влязат.

Докато лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се опитва да влезе на заседанието на правната комисия и стои пред вратите на зала в бившия Партийния дом, журналисти нямат достъп до случващото се.

Случайно или не системата на Народното събрание, чрез която се издават пропуски за достъп на представителите на всички медии и външни лица, блокира. И към този момент тя все още не работи, а от администрацията спокойно обясняват, че просто нямат система и няма как да издадат пропуски.

Това доведе до образуване на голяма опашка от чакащи журналисти, които искаха да влязат и да проследят поредните изяви на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

На въпроса дали е случайност или не прекъсването на системата, медиите така и не чуха отговор.

Вътре в комисията – зад затворената за Сидеров и медии врата – депутатите се шегуваха, че Волен щял да даде трети повод главният прокурор да му иска имунитета.
34 минути след обявеното начало на заседанието на комисията то още не беше започнало. По информация на News.bg ГЕРБ ще искат казусът да се гледа на закрито заседание.

Дори председателят на комисията Димитър Главчев беше допуснат от атакистите трудно и със скандал в залата. Така 40 минути след първоначално обявения старт на заседанието депутатите се събраха, за да започнат работа. Решиха само в състава на комисията да нищят казуса с имунитета, като по този начин на практика заседанието започна при закрити врата – за медии, граждани и други депутати.

Решение на комисията за закрито заседание ядоса атакистите пред зала 134, където се провежда заседанието. Николай Александров обясни, че на секретната комисия за КТБ се допускали депутати, които не са членове, а тук не можело.

Ако даден депутат не е член на комисията, която заседава при закрити врата, иска да присъства подписва специален документ за допуск.

Процесът срещу мен е воден без право, оплака се и лидерът на Атака Волен Сидеров, който също остана извън зала 134.

Кое е толкова секретно, отново се ядоса Миглена Александрова.

Малко по-късно обаче Сидеров и Чуколов бяха допуснати в залата, но останалите депутати и медиите – не.

Print Friendly
FacebookСподели