ФОТОГРАФСКА ЕКСПОЗИЦИЯ ЗА ИСТОРИЯТА НА „НЕЗАБРАВКА”В НЕСЕБЪР

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 

След грандиозния концерт по случай 5-тата годишнина на фолклорна група ”Незабравка” при СОУ ”Любен Каравелов” – Несебър, историята на групата оживя в изложба от фотографии.

 

Тя е експонирана в  централното фоайе на училището и показва основните моменти от развитието на формацията.На отделни снимки са показани автентичните български национани носии с подробно описание и история на всяка от тях.

Представени са фотографии от подготовката и участията на танцьорите в Словакия, Италия, Полша, Гърция и на фестивали от международен и национален ранг в Бъгария.

Специално място в изложбата заема плакатът на XVIII Старопланински събор  „Балкан фолк” 2014 г., където Николета Стоянова е лице на проявата, облечена в автентична  лазарска  носия от с. Еркеч.

През последните 3 години фолклорна група „Незабравка” с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова работи по проекта УСПЕХ на оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”,съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

                                                Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели