Финансовата помощ от Русия за Украйна под въпрос

     news.bg Русия ще реши дали да отпусне извънреден транш от финансова помощ за Украйна, след като в Киев бъде съставено ново правителство. Това заяви пред журналисти руският финансов министър...
| Източник: news,bg

     news.bg

Русия ще реши дали да отпусне извънреден транш от финансова помощ за Украйна, след като в Киев бъде съставено ново правителство. Това заяви пред журналисти руският финансов министър Антон Силуанов, цитиран от ИТАР ТАСС.

„Ние в действителност обсъждахме въпроса за покупка на украински държавни облигации за 2 млрд. долара миналата седмица, но тъй като политическата ситуация рязко се промени, сме длъжни да разберем с какво правителство ще си сътрудничим, поради което възнамеряваме да изчакаме съставянето на нов кабинет, да разберем политиката на правителството и съответно след това да решим“, заяви Силуанов.

Янукович губи подкрепата на Източна Украйна Още…

Той припомни, че Украйна трябва да погаси много дългове, в това число и пред Международния валутен фонд.

От своя страна директорът на фонда Кристин Лагард заяви, че са готови да окажат помощ на Украйна, ако ръководството на страната поиска това. „Трябва обаче да има лице, с което да обсъдим този въпрос“, изтъкна тя.

Припомняме, в края на миналата година Русия взе решение да вложи в украински еврооблигации сумата от 15 млрд. долара. Бе закупен и първият транш от 3 млрд. долара.

Print Friendly
FacebookСподели