УЧЕНИЦИ ОТ ПГТ „ИВАН ВАЗОВ” ОТНОВО С ПЪРВИ МЕСТА В РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

| Източник: Яна Христова

 

За Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов” – Слънчев бряг, която е единственото професионално училище на територията на община Несебър, стана неизменна традиция не само да участват, но и да побеждават в ежегодните Регионални състезания между професионалните гимназии.

Ученици от ПГТ „Иван Вазов” взеха участие в проведеното на 13-ти и 14-ти март т.г. в град Сливен Регионално състезание „Най-добър млад сервитьор, готвач и барман”. Петър Петров спечели първо място в категорията млад барман, Стела Демирчева – първо място в категорията млад готвач, а Ивайло Вълков се класира седми в категорията млад сервитьор.

Първите места на Петър и Стела им осигуряват прием без конкурсни изпити в Университета по хранителни технологии в град Пловдив. Всички представители на ПГТ «Иван Вазов» се класират за Националния кръг, който ще се проведе от 23-ти до 25-ти април 2015 г. в град Пловдив.

През юни т.г. ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг ще извърши прием на ученици за учебната 2015/2016 година, съгласно утвърдения държавен план-прием, както следва:

 

Профил/специалност

Прием след завършен клас

Форма на обучение

Брой паралелки

Брой ученици

Организация на хотелиерството 8 дневна 1 26
Производство на кулинарни изделия и напитки 8 дневна 1 26
Обслужване на заведения в обществено хранене 8 дневна 1 26
Организация на хотелиерството 8 задочна 1 35
                                                                                              Общо 113

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели