Трайчо Трайков за това беше ли изненадан от поисканата му оставка

| Източник: Агенция "Фокус"

БТВ, „Тази събота”

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в оставка, в интервю за предаването „Тази събота” на БТВ

Водещ: Тази седмица се оказа доста богата на оставки в кабинета „Борисов”. Изненадата в случая беше не оставката на Стефан Константинов, а тази на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, която дойде веднага след посещението в Катар. Според вътрешния министър мотивите за оставката на Трайков са лични. Той обаче ги свързва с другите интереси в енергетиката и не само, гостува вече бившият министър на икономиката Трайчо Трайков. Добро утро.
Трайчо Трайков: Добро утро. За протокола само да ви поправя, че докато парламентът не гласува смяната, съм министър в оставка.
Водещ: Още сте си министър. Колко откровен смятате да бъдете в този разговор? Докъде можем да стигнем?
Трайчо Трайков: Аз ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен, както винаги съм се опитвал да бъда.
Водещ: Чисто човешки.
Трайчо Трайков:Като при това не бих искал нещата да стават прекалено лични, засягащи хората, защото винаги има много голям личен елемент. Но рамката, която определя действията ни, е на по-високо и принципно ниво, защото личните амбиции и интереси са едно, но в крайна сметка, ако имаш кауза, което те прави политик, независимо дали си влязъл с етикета експерт или политическо лице, в крайна сметка всички министри са политици. Ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план.
Водещ: Не знам дали е възможно в някои от случаите, но да кажем, че е добре да започнем по този начин? Какво се случи, защо вие разбрахте, да уточним в началото, според вътрешния министър мотивите са лични за напускането ви, така ли е?
Трайчо Трайков: Аз подадох оставката си в петък на обяд, в която не посочих мотиви, защото тя ми беше поискана. Така че, когато министър-председателя поиска оставката на един свой министър, той я подава. И вече мотивите нямат значение.
Водещ: Според една информация се казва, че…
Трайчо Трайков: В случая, тъй като инициативата е от министър-председателя би трябвало той да каже какви са неговите мотиви, за да я поиска. Моите мотиви са това, че ми е била поискана.
Водещ: Тоест, не е истина това, което е било казано вчера от страна на управляващите за това, че мотивите ви са лични?
Трайчо Трайков: Това, моето се случи, беше следното: след като пътувахме от България, от Катар до София през цялото време седяхме, така да се каже на един метър разстояние в самолета. През цялото време…
Водещ: С премиера, с вътрешния министър?
Трайчо Трайков: С всички министри в предната част на самолета. Не е ставало дума по никакъв начин нито за това, нито за форума. Не съм усетил нищо, когато кацнахме, министър Цветанов ме извика и ми каза, че има политическо решение да ми бъде поискана оставката. И да я подам. Аз казах, че разбира се, щом министър-председателят я поиска, това ще го направя незабавно.
Водещ: Защо той, а не премиерът? Какво стана, премиерът не говори ли с вас?
Трайчо Трайков: Не. Може би премиерът е бързал. Може би му се е сторила неприятна ситуацията, но е факт, че с премиера тогава не разговаряхме. Разговаряхме впоследствие. Той ми каза, че на него му е било пресъздадено по такъв начин случилото се около бизнес форума, че отговорността е изцяло моя.
Водещ: В Катар?
Трайчо Трайков: Да.
Водещ: Какво се случи в Катар?
Трайчо Трайков: В Катар се случиха много и хубави неща. Според мен това беше като цяло едно много положително посещение.
Водещ: Преди да продължите в политическия код…
Трайчо Трайков: Не, то не е политически, защото важно е това да се знае.
Водещ: Беше определена като провал тази визита в бизнес отношенията.
Трайчо Трайков: Не. В никакъв случай не беше провал.
Водещ: Кой е пресъздал…
Трайчо Трайков: Ще стигнем и до форума. Но като цяло в никакъв случай не беше провал.
Водещ: Няколко неща само да уточним. Кой е пресъздал на премиера това, което се е случило в Катар? Казахте, че премиерът ви е обяснил, че му е пресъздадено…
Трайчо Трайков: Ще стигна и до там. Това беше хубава визита. Навременна и с много съдържание. Първо, аз присъствах на срещата между министър-председателя на България и министър-председателя на Катар, която наистина беше хубава среща, хубав разговор, по същество, с много добра воля и от двете страни, разбира се, какво от всички тези неща ще се случи. Но след това в последващите ми срещи, аз се срещнах с почти всички институции и организации, от които в Катар реално зависи реализирането на проекти в чужбина. Та всички те казваха „Ние знаем, че има воля на най-високо ниво нещата да се случват, така че каквото зависи от нас ще го направим”.
Водещ: Кой организираше бизнес срещите?
Трайчо Трайков: От тази гледна точка нещата бяха чудесни. И сега стигам до бизнес форума, който аз казах и пред журналистите, там сам по себе си нямаше много смисъл от гледна точка на това да се съберат български фирми и катарски фирми, които да уреждат сделки, защото определено катарските фирми, Катар е една много малка страна като брой население, като територия. Там нещата са концентрирани. Не се разчита на форуми от този вид, за да се срещнат фирмите и на място да устанивят контакт.
Водещ: Защо е организиран, кой е организирал този форум, вие ли?
Трайчо Трайков: Това беше идея изцяло на Министерството на външните работи. Ние говорихме месеци наред. Аз изразих моя скептицизъм по този въпрос. Външният министър държеше да стане така. Каза: „Добре, щом ти не вярваш, че това е правилната форма, аз искам да поема изцяло организацията и отговорността”.
Водещ: Вие предложихте ли му помощ?
Трайчо Трайков: Ние му предложихме помощ. Той я отказа. Въобще неговите хора отказаха нашата помощ. Те направиха и програмата. Поканиха и участниците.
Водещ: Премиерът знаеше ли това?
Трайчо Трайков: Не знам дали е знаел. Когато на форума се видя кой присъства и какво е положението, аз веднага писах на…
Водещ: А то не е присъствал почти никой.
Трайчо Трайков: Да, освен българската делегация.
Водещ: На кого писахте?
Трайчо Трайков: Веднага писах на Николай Младенов.
Водещ: Какво?
Трайчо Трайков: Казах му „Ники, нещата не са добре”.
Водещ: Тоест, вие бяхте първи там, така ли?
Трайчо Трайков: Да, въпреки че по програма там трябваше да присъства и министър-председателят. Интересно, ако и аз не бях отишъл…
Водещ: Това означава, че вие не сте бил на плажа… Кой щеше да бъде там ли?
Трайчо Трайков: Как щяха да се почувстват тогава българските бизнесмени.
Водещ: Спирам дотук, за да уточним няколко неща. Първо, премиерът каза, че тръгвайки за този бизнес форум с делегацията, бързайки за тази среща там ви вижда как се печете на плажа. И добре, че е бил Николай Младенов, който е бил на форума, за да спасява положението.
Трайчо Трайков: Аз за разлика от всички останали имам 120 свидетели къде съм бил по време на форума.
Водещ: Тоест, вие бяхте на форума, така ли?
Трайчо Трайков: Разбира се.
Водещ: Първи?
Трайчо Трайков: Естествено.
Водещ: Не сте бил на плаж?
Трайчо Трайков: Държа да подчертая, че аз като министър и моят екип от министерството сме организирали десетки форуми в чужбина, на които съм присъствал и никога досега не сме имали такъв провал.
Водещ: Извинявайте, че затъвам в битовизми, но ходихте ли на плаж или не ходихте?
Трайчо Трайков: На плаж ходиха всички между паузата между срещите.
Водещ: И премиерът?
Трайчо Трайков: Всички без изключение. Хайде, ако има изключения, се извинявам предварително, но всички ходеха на плажа, плюс това не виждам нищо лошо. Аз имах най-натоварената програма от всички присъстващи министри и останала част от делегацията.
Водещ: От това, което ми казвате, стана ясно…
Трайчо Трайков: Искам да довърша следното…
Водещ: Защото ми напират поне 20 въпроса от това, което ми казахте, довършете.
Трайчо Трайков: Има конотации въобще с поведението в политиката. То се отнася и за бизнеса. Когато аз видях какво се случва на този форум, писах на Николай Младенов. Не ми е минало през ум да се оплача на премиера, че някой не си е свършил работата. В последствие вече, сега когато виждам и вчерашните изявления на външния министър пред медиите и по телевизията разбирам, че не съм го направил аз, но го е направил той.
Водещ: Измил си е ръцете с вас, това ли казвате?
Трайчо Трайков: Но аз съм изключително разочарован. И смятам, че това не е начин да се решат нещата. Когато се случи такова нещо, за мен това показва, че може би и в други случаи се постъпва по този начин.
Водещ: Казахте ли му го на външния министър?
Трайчо Трайков: Казах му го. Аз винаги съм го смятал за приятел и единомисленик, защото с него имаме общи виждания и по отношение на политическата ориентация на България и ролята на България в международната политика и по отношение на ролята на правителството в подкрепа на българския бизнес в чужбина.
Водещ: Разочарован ли сте?
Трайчо Трайков: Винаги сме работили много добре с него и с екипа на тяхното министерство. Никога не съм правил голям проблем от малките, които сме срещали в работата си.
Водещ: Тоест, да разбирам, че сте много изненадан и разочарован?
Трайчо Трайков: Бях абсолютно шокиран, когато го видях, че всъщност Министерството на икономиката не си е свършило работата. Бях абсолютно шокиран.
Водещ: И сега опираме до това – Николай Младенов ли е човекът, който е пресъздал пред премиера това, което се е случило в Катар?
Трайчо Трайков: Това вече не знам. Не съм го виждал. Но по реакцията на премиера и по неговите думи в разговора ни след това очевидно на него картината му е пресъздадена по начин, по който казва „Министерството на икономиката е оплескало всичко, Министерството на външните работи се е изненадало”.
Водещ: Вие казахте ли тези неща на премиера по начина, по който ги разказвате сега? Обяснихте ли всичко това?
Трайчо Трайков: Нямах възможност да го направя, защото не съм и искал. Според мен в правителството трябва да има…
Водещ: Човек не трябва да се обяснява в политиката ли?
Трайчо Трайков: В правителството трябва да има колегиален тон. Грешки винаги се правят и нещата не се случват от само себе си. Хората заедно трябва да намерят правилния път.
Водещ: Добре, тогава поисканата оставка, така да ви попитам заради бизнес форума в Катар ли е или по други причини, защото между нещата, които бяха казани вчера от управляващите и премиера, Катар е нещото, което било преляло чашата, а иначе мудността и случващото се в икономическото министерство, което приличало на това, което се е случвало по време на Тройната коалиция или основните причини?
Трайчо Трайков: Истинските причини ще станат ясни рано или късно. Аз в момента не твърдя какви са те, но по това какво ще се случи ще разберем. Що се отнася до това какво става в икономическото министерство мисля, че има очеизвадни неща. Има и такава, които не са очевидни и трябва да се обясняват. Категорично не мога да приема, че ако някой казва, че са свършени малко или не са свършени никакви неща…
Водещ: Че мудно се работи в това министерство.
Трайчо Трайков: Що се отнася до мудността, аз самия, идвайки от бизнеса често съм бил недоволен от това с каква скорост се случват нещата в държавната администрация. Но има ритъм, има начин и правила, по които те се случват, а че се случват, за това няма абсолютно никакво притеснение. И мога да говоря с часове за това какво е направено.
Водещ: Да ви питам няколко неща. Понеже вчера говорихте и част от това, което в момента казвате сега в студиото, че ако някои неща се случат по начина, по който очаквате, това ще означава, че оставката ви е била заради тези неща. Едно от тях е АЕЦ „Белене”. Какво, ако се случи…
Трайчо Трайков: Но, от друга, ако се случат както трябва тогава няма да има никакво значение, че моята оставка…
Водещ: Тогава ще се окаже, че в една игра в Катар, която се е получила с комуникацията, вие сте си заминал.
Трайчо Трайков: Не. Тогава ще се окаже, че моята оставка е свършила работа и, че няма значение, че съм подал, защото за мен важно е, че мога да говоря като български политик, без никакво притеснение. Важно е, че нещата са се случили по начин, защитавайки националните ни интереси.
Водещ: Бъдете по-ясен.
Трайчо Трайков: Много е лесно, г-жо Крумова националните интереси да не бъдат отстояни. Не можете да си представите колко е лесно.
Водещ: Колко е лесно?
Трайчо Трайков: Получавате лаври. Можете да го пакетирате медийно. Можете да получите всякакъв род облаги. А понякога трудното е да знаеш точно какво искаш – да го направиш и да го отстоиш.
Водещ: Казвате, че изкушенията са много да не си свършиш работата, така ли изкушенията са много?
Трайчо Трайков: Определено да.
Водещ: Дайте ми пример.
Трайчо Трайков: Няма да ви дам пример.
Водещ: Защо? Наистина защо?
Трайчо Трайков: Ще ви дам друг пример. Лесно е да правиш ефектни неща с минимален ефект, защото за да има твоята работа ефект върху системата, тя трябва да касае основите.
Водещ: като да гониш спекулата с цените на яйцата ли, имате предвид?
Трайчо Трайков: Ако ходиш да броиш яйца по магазините, това очевидно може да засегне цената на яйцата в конкретния магазин, в който проверяваш, но по никакъв начин не може да определи начина, по който се формира себестойността, например на селскостопанската продукция или начина, по който действат поазарните отношения в страната или начина, по който действа пазарната конкуренция в страната.
Водещ: Да продължим това. Тоест, казвате, че правителството прави евтини ПР неща с краткосрочен ефект в момента?
Трайчо Трайков: Грешка би било да се обобщава за правителството, както за това, така и за всяко друго правителство.
Водещ: За кой говорите – за Мирослав Найденов, ако говорим за яйцата?
Трайчо Трайков: Дори не говоря за конкретен министър. Говоря за конкретна случка. Вие поискахте пример.
Водещ: Да, така е.
Трайчо Трайков: Всеки от колегите, може би и аз, със сигурност вие можете да се сетите и аз мога да се сетя за случка, в която е гонен по скоро личният ефект. И това е част от работата на едно правителство. Но това трябва да е малка част. Основната част е къртовска работа, организация на експертите, работа по проектите.
Водещ: Добре.
Трайчо Трайков: Тъй като ме питахте за конкретните проекти, големите енергийни проекти, от които зависи бъдещето на България, зависи стратегическата посока на политиката ни, на начина на взимане на решения, на дългосрочната конкурентноспособност на българската икономика, това са неща, които стават бавно и трудно, но ефектите им са…
Водещ: Да бъдем ясни. АЕЦ „Белене”, вчера казахте, ако АЕЦ „Белене” се случи по начина, по който смятам, че… разкажете моля.
Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене”, въобще всяка ядрена централа е проект, който струва много, много пари и ефектите му се чувстват за десетилетия – за 50, за 60 години.
Водещ: Какво подозирате за доставката?
Трайчо Трайков: Там, ако се договори с 0,1% разлика, например в цента на финансирането или в ескалацията това означава всеки българин да е по-беден с доста. И за това са неща, които наистина изискват цялата политическа подкрепа на цялото правителство.
Водещ: Какво казвате, че…
Трайчо Трайков: Има много начини АЕЦ „Белене” да не се случи, както трябва. И много малко начини да се случи, както трябва.
Водещ: Вие бяхте за това да се случи, както трябва, така ли?
Трайчо Трайков: Естествено. И не съм единственият
Водещ: И сега едно от подозренията ви е, че си отивате заради това, за да се случи проектът не както трябва, така ли?
Трайчо Трайков: Нека да не коментираме моите подозрения. Нека да си стиснем ръката за това, че ако проектът се случи по начин, който отговаря на националните интереси и няма значение кой е загубил работата си.
Водещ: Кой е начинът, който не отговаря на националните интереси, за да следим какво се случва?
Трайчо Трайков: реализирането на проекта по този технически начин, който е в момента, и при тази цена, която последно беше обявена…
Водещ: Изцяло с руснаците?
Трайчо Трайков: Изцяло с тях, но дори да не е с тях, с тази стара турбина, на тази висока цена, това не е много добре.
Водещ: Имаше ли натиск върху вас да се случи проектът по такъв начин, по-неправилния начин?
Трайчо Трайков: Естествено, че е имало. Но никой не става министър, ако не може да устои на натиска.
Водещ: Въпросът е дали натискът беше вътре в правителството, това ви питам?
Трайчо Трайков: Там от самото начало има необходимост. Имаше. И винаги, когато става за такъв проект е необходимо да се уточнят в достатъчно голяма степен детайлите. И винаги се пита. Задават се въпроси. Уточняват се позиции.
Водещ: Но сте усещал.
Трайчо Трайков: Някой говорил с този. Третият те наклеветил, че нещо работиш бавно. Това е част от играта.
Водещ: За такъв вид питания лобистки интереси ли стоят?
Трайчо Трайков: А какво става с темата за лобизма в България, въобще? Лобистки интереси винаги има, разбира се. Има групи хора, които имат различни интереси, те имат различни лостове да ги осъществяват, както чрез хора, които взимат решения, така и чрез медии.
Водещ: Имахте ли разногласия с премиера, например за това какво трябва да се случи с АЕЦ „Белене”?
Трайчо Трайков: Имали сме много, много разговори. И е факт, че то още не се е случило, въпреки че сме свършили страшно много работа, докато не бъдат договорени конкретни, но наистина много конкретни параметри, все едно, че нищо не се е случило. Но аз с премиера съм имал многократно, не бих го нарекъл конфликти, но разлика в първоначалните позиции. И в никакъв случай не мога да кажа, че премиерът не се е съобразявал с моите позиции.
Водещ: Има ли вариант да сте си отишли… щяхте да кажете нещо.
Трайчо Трайков: Щях да дам няколко примера.
Водещ: Че сте имал добра комуникация с премиера ли?
Трайчо Трайков: Че сме имали разногласия, който след това са били разрешавани понякога с отчитане на моята позиция, понякога…
Водещ: Добре. Дайте примерите.
Трайчо Трайков: Точно преди две години при предишното ни посещение в Катар премиерът беше решил ДДС да се повиши с 3-4%.
Водещ: Да.
Трайчо Трайков: Тогава аз твърдо настоявах, че това е лоша стъпка. Не трябва да се прави.
Водещ: И той ви послуша.
Трайчо Трайков: И след това и с подкрепата на министър Дянков заедно решихме да не се прави. И това се оказа правилна стъпка. После с безумната идея за национализацията на пенсионните фондове, което също не се случи. След това темата с „Лукойл”. Виждате разликата оттогава досега.
Водещ: Щях да ви питам и за „Лукойл”. Дали не си отивате и заради това? Премиерът вчера категорично отрече.
Трайчо Трайков: Няма значение дали си отивам за това. Важното е, че вижте какви неща се случват. Комисията за защита на конкуренцията е принудена от обществените очаквания и натиск да излезе със заключение, което казва, че има твърдение за картел. „Лукойл” вече започна да…
Водещ: Картел за горивата.
Трайчо Трайков: Да. Компанията вече започна да се отчита пред обществото за действията си.
Водещ: Дали заради отнемането на лиценза тогава, преди известно време, което направихте, отнемането на лиценза на тази фирма, днес не си го водим този разговор?
Трайчо Трайков: Направете сравнение между публичната комуникация на „Лукойл” при последното повишение на цените, в което те обясняват ценообразуването, факторите, на което се дължи повишението и позицията им преди една година, когато те…
Водещ: Бяха твърдо…
Трайчо Трайков: Платиха за публикуване на писмо по медиите, в което казват „министърът не може да смята”. Има разлика в публичното отношение на компанията.
Водещ: Добре. Не мислите ли, че има общо – вашата оставка и онзи случай?
Трайчо Трайков: Едва ли има едно конкретно нещо. Факт е, че всеки министър с действията си засяга конкретни интереси. Но, ако това е в съгласие с обществените интереси, то тогава това е ролята на министъра. И много често конкретните интереси имат по-добра медийна защита отколкото обществените интереси. Позволете ми да го кажа това. Така че голям е натискът да послужиш на корпоративен интерес и да си спечелиш доброжелателно покритие в медиите отколкото да защитиш обществения интерес и след това по вестниците да пише, че министърът не може да смята. Това е част от изкушенията, за които ви говорих.
Водещ: С чиста съвест ли излизате от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма?
Трайчо Трайков: За щастие, да. Когато ставах министър приятелите ми ми пожелаха да не се променя, когато излизам от там. Това според мен е невъзможно пожелание, въпреки че е ясно какво стои зад него. няма начин човек да не се промени в резултат на това, което прави.
Водещ: Към по-лошо ли се променихте?
Трайчо Трайков: Не мога да кажа да ли е по-лошо или по-добре. Това са много относителни категории. Човек се променя в светогледа, в разбираното на нещата, както и друг път съм казвал „престоят в политиката ти дава един вид мъдрост, която не те прави непременно по-щастлив”. Но за щастие сега, вчера ми се обадиха страшно много приятели, които не ми бяха звънели през всичките години, в които бях министър…
Водещ: В, който бяхте министър.
Трайчо Трайков: Да.
Водещ: Да ви питам нещо. Ако премиерът е подведен от външния министър Николай Младенов в тази ситуация, така да приемем, това какво означава, какъв е интересът на Николай Младенов да направи подобно нещо, което да доведе до вашата оставка, ако нещата са свързани с Катар, имам предвид? Дайте да поразсъждаваме малко.
Трайчо Трайков: Не бих искал да приемам нещата така. Не бих искал да персонализираме нещата. Както казах винаги съм работил с Николай Младенов много добре. И съм го смятал за свой приятел. Факт е, че в случая има моменти, когато изкушението… Виждате, постоянно се връщаме на темата за изкушенията. Когато изкушението да оправдаеш своя грешка с някой друг е прекалено голяма.
Водещ: На вас ви се натрупаха за последните 24 часа доста разочарования. Вашият заместник, който както разбрах от ваше изказване, е смятал да напусне заедно с вас, всъщност заема поста ви. Изненадахте ли се?
Трайчо Трайков: Това в никакъв случай не е разочарование. Аз го окуражих да приеме поста.
Водещ: Но го разбрахте от медиите.
Трайчо Трайков: Защото смятам, че Делян Добрев ще бъде добър министър.
Водещ: Но го разбрахте от медиите.
Трайчо Трайков: Разбрах го от медиите, но в същото време той беше при президента и ми се обади след това. Но това в никакъв случай не е в графата разочарования. Ако знаете кое се брои за разочарование, въобще няма да ме питате за такива неща.
Водещ: Вашите грешки какви бяха все пак? Вашият мандат не беше лек. Бяхте атакуван. Имахте грешки, които публично признахте в определени периоди от време, дори наскоро имаше за ACTA. Но принципно как оценявате вашите грешки? Кои са те?
Трайчо Трайков: Няма начин да не се сгреши.
Водещ: Къде се издънихте, така да ви питам?
Трайчо Трайков: Дори да си сверъхчовек, както знаем свръхчовеци няма. И според мен опитът винаги да се представяш като безгрешен е комичен и абсурден. И аз това, ако мога да дам някой съвет на хора, които тепърва започват или се чудят как да постъпват, да знаят, че грешки ще правят постоянно. И, че ще трябва, когато фактите се променят, те да променят и мнението си. Няма как това да не бъде така. И в този смисъл не мисля, че съм допуснал някакви решителни грешки. Грешки за мен, да, на които аз съм си изблизал солта. Такива грешки за мен е имало. Но грешки, които да са наранили обществения интерес, слава богу смятам, че не съм…
Водещ: Смятате, че не сте допуснал.
Трайчо Трайков: Не. В случая с ACTA беше много близо до такава ситуация, защото наименованието на този документ е акт срещу фалшификацията на търговски марки. И това е нещо, за което ние…
Водещ: Което ви подведе.
Трайчо Трайков: За, което ние винаги сме се борили и в министерството, защото е лесно, когато си „Кока Кола” и „АйБиЕм” да защитаваш търговската си марка в чужбина. Но е много трудно, когато си фирма от България да правиш същото. И за това…
Водещ: За малко да сгрешите там. И си го признахте.
Трайчо Трайков: За това аз смятах, че е добре да има международна рамка за спазването на търговските марки.
Водещ: Накрая.
Трайчо Трайков: Темата със следенето в интернет беше доста мъгливо вкарана…
Водещ: Добре. Да не влизаме в това. Накрая да ми кажете най-голямото ви разочарование от всичко това, с едно изречение.
Трайчо Трайков: Не си тръгвам разочарован. Но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и в управлението на страната.
Водещ: Добре. Благодаря.
Трайчо Трайков: Благодаря и аз.
Водещ: Трайчо Трайков, министър в оставка на икономиката, енергетиката и туризма.
Трайчо Трайков: Но, ако ми позволите, аз няма да се дезинтересирам от темите, по които съм работил. Така че, ако ви интересува, винаги можете да разчитате на мнението ми по тях.
Водещ: Благодаря ви. Със сигурност ще го потърся.

Print Friendly
FacebookСподели