С Първанов шега не бива, предупреждава Борисов

  Вилиана Миделиева © БГНЕС „Първанов е истински опасен играч за ГЕРБ. С Първанов шега не бива“. Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ...
| Източник: news.bg

 

Вилиана Миделиева
борисов © БГНЕС

„Първанов е истински опасен играч за ГЕРБ. С Първанов шега не бива“. Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. АБВ са заплаха за нас, категоричен бе той, като се аргументира – „Особено, когато ми извади стенограмата на Дянков и ме удари с нея в гърба“.

Запитан дали ГЕРБ ще продължи „да си подава ръце“ от време на време с Реформаторския блок, той отговори, че многократно е опитвал. „От тях зависи само“, посочи експремиерът.

Борисов бе помолен и да коментира още как вижда изборите и каква е позицията на ГЕРБ за нова Конституция. „Сложна материя“, посочи Борисов и прикани експертите да предложат нова Конституция. „Аз не обичам да се изказвам по теми, по които не съм компетентен“, защити се лидерът на ГЕРБ и допълни: „Модерно е да кажеш, че си за нова Конституция и ние сме по модата, но Наказателния кодекс го правят 3 правителства„.

Правителството всеки ден отнема правомощията на президента, продължи Борисов. „Нямаме шанс само ние с Реформаторския блок да направим 2/3, затова многократно съм казал да направим една среща, да се вдигне избирателната активност“, каза той в допълнение.

На журналистически въпрос, ако АБВ се окаже сериозен играч, дали ГЕРБ биха се хванали, Бойко Борисот подчерта: „Не“.

ГЕРБ лидерът бе помолен за коментар и по отношение на противоборството БСП-АБВ, но се въздържа от позиция. „Аз избягвам да се меся в работата на другите партии, но това е един сигурен признак за разцепление. Те си обявяват буквално война“, на мнение е Борисов. По думите му сблъсъкът е станал на върха.

Не бе подмината и темата за бюлетините, намерени в Костинброд, чието дело бе върнато преди дни. На въпрос трябва ли някой в прокуратурата да поеме отговорност за това, Борисов намекна – „Аз мисля, че и в доклада на ЕК прокуратурата добре е оценена. Не бих седнал да я коментирам“.

Експремиерът обаче обърна внимание на факта, че вярва много на институциите и в частност на главния прокурор. „Ако има съучастник, защото Мая Манолова със сигурност е съучастник, ще стигнат и до него. Аз им вярвам“, поясни той.

По темата „Белене“ Борисов отново бе категоричен: „Белене е една изключително корупционна сделка и аз се надявам че й е крайно време да има и от прокуратурата решение. Няма какво да се подкрепя!“.

Print Friendly
FacebookСподели