С ПРИЗОВИ МЕСТА В ИНДИВИДУАЛНОТО И ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

С ПРИЗОВИ МЕСТА  В  ИНДИВИДУАЛНОТО И ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ НА  МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ В БУРГАС

Ученици от II до VII клас от СОУ”Любен Каравелов”-Несебър се представиха успешно в шестнадесетото издание на регионалното състезание по математика и информационни технологии „Свети Николай Чудотворец”,посветено на празника на град Бургас.

 

Състезанието по традиция бе организирано от Съюза на математиците в България-секция Бургас  и подкрепено от РИО- Бургас като част от стратегическата цел: „Прилагане на европейско качество на обучението по математика и информационни технологии”.По регламент състезателната тема по математика съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор,6 -с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение.

При 2-класниците участниците бяха 235 .Първо място спечели Калина Колева от II в  клас с класен ръководител Лилия Тълпигова. Нейната съученичка Марина Апостолова беше отличена с грамота.                                                                                                           

Сред 218 4-класници Димитър Маренов от IV а  клас с класен ръководител Станка Попова завърши на второ място,а Георги Апостолов от същия клас получи грамота.                                                                                                                              

   Сред 110  6-класници Владислав Маринов от VI а клас с преподавател Николина Ганчева получи грамота.

Участващите 7-класници бяха 131.Там Сиана Нунчева с преподавател Румяна Жекова завърши на трето мяст.С грамоти бяха удостоени нейните съученици Нелиян Илиев,Виолета Чаталбашева и София Сотирова.                                                                                                       

 В отборното класиране отборът на II  клас се класира на второ място,на VII  клас-на  III място,а преподавателите им по математика бяха отличени с грамоти.

                                                                               

Print Friendly
FacebookСподели